Dankzij Netflix hebben fans van Friends hun favoriete comedyserie altijd binnen handbereik. Maar daar kan binnenkort zomaar verandering in komen!

Momenteel zijn alle tien seizoenen van Friends te zien bij Netflix. Maar The Hollywood Reporter meldt dat deze sitcomklassieker binnenkort verhuist naar HBO Max, de nieuwe streamingdienst van studio Warner. Deze zal in het voorjaar van 2020 worden gelanceerd. Netflix reageerde via Twitter op de aanstaande verhuizing van de hitserie.

Article continues after the ad

 

Afscheid

‘Die ene waar we afscheid moeten nemen’, zo opent de tweet van Netflix. ‘We vinden het jammer dat Friends begin volgend jaar naar Warners nieuwe streamingdienst gaat begin 2020 (in Amerika). Dank voor de herinneringen, vrienden.’

 

Rechten

De toevoeging tussen haakjes is pikant: het kan namelijk zijn dat wij hier nog even wat langer kunnen genieten van de comedyklassieker. Dat wordt gelukkig bevestigd door de Netflix Nederland. Het bedrijf Coopr doet de PR van Netflix en zegt in een reactie op NU.nl. "De rechten verschillen per land. Voor de Benelux geldt dat Friends voorlopig gewoon op Netflix blijft staan." Hebben we de Amerikanen deze week toch nog op één vlak verslagen!

More content below the advertising