De poorten van Litchfield Prison gaan binnenkort definitief dicht. Netflix meldt dat het na seizoen 7 over en uit is voor Orange Is the New Black.

En dat is toch wel een dingetje. OITNB was namelijk samen met House of Cards (dat óók stopt, maar op 2 november nog één keertje terugkomt met Claire Underwood) de eerste grote Netflix Original-serie die een groot publiek bereikte. Einde van een tijdperk...

Maar: niet getreurd, er is ook goed nieuws! De gevangenen van Litchfield zullen nog één keer opdraven voor het allerlaatste seizoen dat in 2019 uitkomt. Bereid je dus vast voor op een emotioneel afscheid.

De dames maakten het treurige nieuws zelf bekend in bovenstaand filmpje. "Hey y'all, we got some news", begint Taystee-actrice Danielle Brooks. En dan voelen we de bui natuurlijk al hangen. Het ging qua recensies en populariteit namelijk al een aantal jaar bergafwaarts met OITNB.

Article continues after the ad

In seizoen 6, dat eerder dit jaar uitkwam, moesten de gevangenen noodgedwongen naar een nóg zwaarder beveiligde bak. We zijn in ieder geval héél benieuwd of de makers nog iets gaan doen met het verhaal van Piper (Taylor Schilling) want - SPOILER ALERT - ze kwam in de allerlaatste aflevering op vrije voeten.

More content below the advertising