De poorten van Litchfield Prison gaan binnenkort definitief dicht. Netflix meldt dat het na seizoen 7 over en uit is voor Orange Is the New Black.

En dat is toch wel een dingetje. OITNB was namelijk samen met House of Cards (dat óók stopt, maar op 2 november nog één keertje terugkomt met Claire Underwood) de eerste grote Netflix Original-serie die een groot publiek bereikte. Einde van een tijdperk...

Maar: niet getreurd, er is ook goed nieuws! De gevangenen van Litchfield zullen nog één keer opdraven voor het allerlaatste seizoen dat in 2019 uitkomt. Bereid je dus vast voor op een emotioneel afscheid.

De dames maakten het treurige nieuws zelf bekend in bovenstaand filmpje. "Hey y'all, we got some news", begint Taystee-actrice Danielle Brooks. En dan voelen we de bui natuurlijk al hangen. Het ging qua recensies en populariteit namelijk al een aantal jaar bergafwaarts met OITNB.

In seizoen 6, dat eerder dit jaar uitkwam, moesten de gevangenen noodgedwongen naar een nóg zwaarder beveiligde bak. We zijn in ieder geval héél benieuwd of de makers nog iets gaan doen met het verhaal van Piper (Taylor Schilling) want - SPOILER ALERT - ze kwam in de allerlaatste aflevering op vrije voeten.

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.