Alanis Morissette rekende af met een ex in haar liedje You Oughta Know. Maar wat heeft deze hit te maken met Full House?

You Oughta Know is een van de beste breakup songs aller tijden. Alanis Morissette was gedumpt en schreef al haar frustraties van haar af. Het werd een woedend liedje waar iedereen zich wel in kan herkennen. De vraag bleef alleen wel: over wie gaat het eigenlijk?

De naam die het meest genoemd wordt, is die van acteur Dave Coulier. Dat zegt je waarschijnlijk weinig, maar je kent hem beter als de brave Uncle Joey uit Full House

De twee hadden een relatie in 1992 en het ging uit vanwege het grote leeftijdsverschil. Met Uncle Joey in gedachten krijgt het liedje gelijk een hele nieuwe lading. Alanis heeft zelf nooit willen zeggen of het inderdaad om hem gaat. Ze schrijft haar liedjes om haar gevoelens uit te drukken en wil liever niet te veel details geven omdat haar liedjes zo persoonlijk zijn. Coulier heeft wel gereageerd en herkent zich in sommige delen van de tekst, maar kan niet met zekerheid zeggen of het inderdaad om hem gaat. 

Article continues after the ad

Hij is niet de enige kandidaat. Een andere Joey die vaak wordt genoemd is Matt Leblanc. Alanis leerde de Friends-acteur kennen tijdens de opnames van haar videoclip Walk Away.

More content below the advertising