Alanis Morissette rekende af met een ex in haar liedje You Oughta Know. Maar wat heeft deze hit te maken met Full House?

You Oughta Know is een van de beste breakup songs aller tijden. Alanis Morissette was gedumpt en schreef al haar frustraties van haar af. Het werd een woedend liedje waar iedereen zich wel in kan herkennen. De vraag bleef alleen wel: over wie gaat het eigenlijk?

De naam die het meest genoemd wordt, is die van acteur Dave Coulier. Dat zegt je waarschijnlijk weinig, maar je kent hem beter als de brave Uncle Joey uit Full House

De twee hadden een relatie in 1992 en het ging uit vanwege het grote leeftijdsverschil. Met Uncle Joey in gedachten krijgt het liedje gelijk een hele nieuwe lading. Alanis heeft zelf nooit willen zeggen of het inderdaad om hem gaat. Ze schrijft haar liedjes om haar gevoelens uit te drukken en wil liever niet te veel details geven omdat haar liedjes zo persoonlijk zijn. Coulier heeft wel gereageerd en herkent zich in sommige delen van de tekst, maar kan niet met zekerheid zeggen of het inderdaad om hem gaat. 

Hij is niet de enige kandidaat. Een andere Joey die vaak wordt genoemd is Matt Leblanc. Alanis leerde de Friends-acteur kennen tijdens de opnames van haar videoclip Walk Away.

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.