In een ver verleden was Jerry Springer een gerespecteerde politicus. Het zal geen verrassing zijn dat hij al snel betrokken raakte bij een groot schandaal.

Wie televisie keek in de jaren ‘90 kent Jerry Springer. Voor iedereen die hem toch niet kent, leggen we in het kort The Jerry Springer Show uit. Jerry Springer zette de grootste idioten op een podium zodat ze hun ruzies op een beschaafde manier uit konden praten. Tot niemands verrassing leidde dit altijd tot grote knokpartijen.

Voordat hij bekend stond als de koning van trashy talkshows, was hij een politicus. Hij begon zijn politieke carrière als campagneadviseur van Robert Kennedy en in 1971 werd hij gemeenteraadslid in Cincinnati. Drie jaar later moest hij alweer aftreden vanwege een schandaal.

De politie deed een onderzoek naar illegale prostitutie in een massagesalon en ontdekte dat Springer vaste klant was. Ze kwamen hem op het spoor omdat hij betaald had met een cheque, waarop in grote letters zijn naam en handtekening stonden. Springer had geen andere keus en besloot af te treden.

Dat was niet het einde van zijn politieke loopbaan. Zijn eerlijkheid werd gewaardeerd en in 1975 werd hij opnieuw verkozen als gemeenteraadslid. Hij is zelfs nog korte tijd burgemeester van de stad geweest. In 1982 deed hij een poging gouverneur van Ohio te worden maar dat werd geen succes.

 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag