In een ver verleden was Jerry Springer een gerespecteerde politicus. Het zal geen verrassing zijn dat hij al snel betrokken raakte bij een groot schandaal.

Wie televisie keek in de jaren ‘90 kent Jerry Springer. Voor iedereen die hem toch niet kent, leggen we in het kort The Jerry Springer Show uit. Jerry Springer zette de grootste idioten op een podium zodat ze hun ruzies op een beschaafde manier uit konden praten. Tot niemands verrassing leidde dit altijd tot grote knokpartijen.

Voordat hij bekend stond als de koning van trashy talkshows, was hij een politicus. Hij begon zijn politieke carrière als campagneadviseur van Robert Kennedy en in 1971 werd hij gemeenteraadslid in Cincinnati. Drie jaar later moest hij alweer aftreden vanwege een schandaal.

Article continues after the ad

De politie deed een onderzoek naar illegale prostitutie in een massagesalon en ontdekte dat Springer vaste klant was. Ze kwamen hem op het spoor omdat hij betaald had met een cheque, waarop in grote letters zijn naam en handtekening stonden. Springer had geen andere keus en besloot af te treden.

Dat was niet het einde van zijn politieke loopbaan. Zijn eerlijkheid werd gewaardeerd en in 1975 werd hij opnieuw verkozen als gemeenteraadslid. Hij is zelfs nog korte tijd burgemeester van de stad geweest. In 1982 deed hij een poging gouverneur van Ohio te worden maar dat werd geen succes.

 

More content below the advertising