Eerst was er het boek en toen was er de film. Maar tussendoor was er ook nog… de muziekvideo?

Het boek Ready Player One speelt zich af in een duistere toekomst waar iedereen plezier zoekt in een virtuele wereld genaamd OASIS. Wanneer de bedenker van deze wereld sterft en zijn volledige bezit nalaat aan de speler die zijn speurtocht kan volbrengen, barst de strijd los en gebruikt held Wade ‘Parzival’ Watts zijn kennis van de jaren ‘80 om de hoofdprijs te winnen. Toen Steven Spielberg van dat boek hoorde, wilde hij er gelijk een film van maken.

Spielberg was niet de enige die geïnspireerd raakte door het boek. De mannen van de Britse synthpop band Gunship zijn ook grote fans en hebben een nummer gemaakt over de twee hoofdpersonen Art3mis en Parzival. Dat is op zich niks bijzonders maar de videoclip is een pareltje die we graag met jullie delen. In de stijl van oude videogames wordt het verhaal in een paar minuten verteld en dat werkt verrassend goed. Let op; de video zit vol met spoilers.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag