BlacKkKlansman draait nu in de bioscoop en hoofdrolspeler John David Washington heeft de rol van zijn leven te pakken. Maar waarom komt deze nieuwkomer ons toch zo bekend voor?

John David Washington is een gepensioneerde footballspeler die de omschakeling maakte naar acteur met een rol als footballspeler in Ballers. Hij viel direct op in deze komische dramaserie door zijn charme, warme glimlach en een stem die ons aan iemand deed denken.

Toch hadden we het gevoel dat we hem ergens van kenden. De naam Washington deed natuurlijk wel een belletje rinkelen. En wat blijkt, John David is de zoon van Denzel. Als klein jochie had hij zelfs een piepklein rolletje in Denzels film Malcolm X, die trouwens ook geregisseerd is door Spike Lee, de regisseur van BlacKkKlansman. John David Washington is het eerste jongetje in deze scène.

JD weet zelf dondersgoed dat een beroemde vader het leven een stuk makkelijker kan maken en daarom maakte hij het zichzelf zo lastig mogelijk. Hij koos expres voor een carrière als footballspeler zodat hij zichzelf op het veld moest bewijzen. Het duurde ook tien audities voor hij zijn rol te pakken had in Ballers. Hij heeft zichzelf bewezen met zijn talent en het is nu nog maar een kwestie van tijd voor hij uit de schaduw van zijn vader stapt. 

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.