BlacKkKlansman draait nu in de bioscoop en hoofdrolspeler John David Washington heeft de rol van zijn leven te pakken. Maar waarom komt deze nieuwkomer ons toch zo bekend voor?

John David Washington is een gepensioneerde footballspeler die de omschakeling maakte naar acteur met een rol als footballspeler in Ballers. Hij viel direct op in deze komische dramaserie door zijn charme, warme glimlach en een stem die ons aan iemand deed denken.

Toch hadden we het gevoel dat we hem ergens van kenden. De naam Washington deed natuurlijk wel een belletje rinkelen. En wat blijkt, John David is de zoon van Denzel. Als klein jochie had hij zelfs een piepklein rolletje in Denzels film Malcolm X, die trouwens ook geregisseerd is door Spike Lee, de regisseur van BlacKkKlansman. John David Washington is het eerste jongetje in deze scène.

JD weet zelf dondersgoed dat een beroemde vader het leven een stuk makkelijker kan maken en daarom maakte hij het zichzelf zo lastig mogelijk. Hij koos expres voor een carrière als footballspeler zodat hij zichzelf op het veld moest bewijzen. Het duurde ook tien audities voor hij zijn rol te pakken had in Ballers. Hij heeft zichzelf bewezen met zijn talent en het is nu nog maar een kwestie van tijd voor hij uit de schaduw van zijn vader stapt. 

Article continues after the ad

More content below the advertising