Sylvester Stallone weet hoe hij moet cashen met Rocky. Naast de vele films is er ook een speelgoedlijn. 

Het is een klassieke scène uit de film Rocky; in het slachthuis geeft Rocky een paar tikken tegen een stuk vlees en beseft dat de riblap een goede vervanging is voor de bokszak. Om deze scène thuis na te kunnen spelen, heeft speelgoedfabrikant Jakks daar een ‘action figure’ van gemaakt dat je liever niet als Sinterklaascadeau krijgt.

 

Scarlett Johansson weet alles

Wat gebeurt er als je 100% van je hersens kan gebruiken? In Lucy betekent dat keiharde actie. 

Drugskoerier Lucy krijgt onbedoeld een experimentele drug in haar bloed met het gevolg dat ze steeds meer procent van haar hersenen kan gebruiken. Ze verandert langzaamaan in een vechtmachine die met het grootste gemak vreemde talen leert en moeilijke wetenschappelijke teksten leest. Terwijl zij op zoek gaat naar de waarheid wordt ze achterna gezeten door gevaarlijke gangsters. 

Het fabeltje dat we maar 10 procent van onze hersenen gebruiken, is voer voor filmmakers. Bradley Cooper werd al superslim in Limitless en in Lucy is het Scarlett Johansson die de volle honderd van haar brein benut. Op het moment dat ze niet alleen slim wordt maar ook levensgevaarlijk schiet de film uit de bocht en wordt het een ordinaire actiefilm, maar die actie is erg gelikt en Scarlett is altijd het kijken waard. 

Veronica om 21:25 uur

Het gerucht ging al langer maar nu is de kogel door de kerk; Penoza krijgt een film! 

Producent NL Film heeft vandaag bekend gemaakt dat de gebeden van de Penoza fans zijn verhoord en dat er nu echt een film van de succesvolle misdaadserie gaat komen. De financiering is geregeld, het scenario is klaar, de acteurs keren terug en over een paar maanden beginnen de opnames in Amsterdam en het buitenland. Waar de film over gaat, willen de makers nog niet vertellen maar het verhaal zal op zichzelf staan en ook het gewone bioscooppubliek aanspreken. 

Vijf seizoenen Penoza was volgens de fans niet genoeg en de trouwe kijkers konden met moeite afscheid nemen van knuffelcrimineel Carmen van Walraven, de brave huisvrouw die noodgedwongen de drugshandel van haar criminele man over moest nemen. Ook de makers zelf zagen nog wel wat in een vervolg in de vorm van een film. Maar als die film er zou komen, moest het ook wel een toekomstige misdaadklassieker worden en niet zomaar een lange aflevering van de serie. De lat ligt dus alvast erg hoog.