Kindster Haley Joel Osment is al lang niet meer het lieve jochie dat ‘dead people’ zag.

The Sixth Sense geeft ons nog steeds koude rillingen. De thriller over een jongetje dat dode mensen ziet en hulp krijgt van een kinderpsycholoog met een groot geheim, wordt gedragen door de geweldige acteerprestaties van de 11-jarige Haley Joel Osment.

Na deze film en Steven Spielbergs A.I. hoorden we echter weinig van hem. In zijn tienerjaren maakte Osment nog een paar films en had kleine rolletjes in series maar hij deed vooral voice-over werk. Hij sprak de stem in van het hoofdpersoon van het videospel Kingdom Hearts, maar leek verder van de aardbodem verdwenen te zijn. Totdat hij opeens opdook in de HBO-serie Silicon Valley in de rol van ondernemer Keenan Feldspar.

Osment is de afgelopen jaren vooral gegroeid in de breedte maar hij is het acteren nog niet verleerd, zoals je kan zien in deze scène uit The X-Files

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag