De Star Wars films zijn niet zonder controverse. De een vindt ze geweldig, de ander haat ze. Zelfs de fans zijn niet altijd even positief.

In 1977 verraste regisseur George Lucas vriend en vijand met de sciencefictionfilm Star Wars. Het was een gigantisch succes en de film kreeg nog twee vervolgen in de jaren '80. De fans wilden meer en in 1999 kwam Lucas met de prequel Star Wars Episode I: The Phantom Menace.

Het uiteindelijke resultaat was volgens veel fans een dikke tegenvaller. Hoofdpersoon Anakin Skywalker was een irritant ventje, het verhaal sloeg nergens op, Lucas richtte zich te veel op special effects en het komische personage Jar Jar Binks was alleen maar vervelend en totaal niet grappig.

Article continues after the ad

Hoe kon het zo fout gaan? In een behind the scenes documentaire werd duidelijk dat George Lucas eigenlijk niet wist waar hij mee bezig was en de mensen om hem heen hadden niet het lef om hem dat te vertellen. Het grootste dieptepunt? Lucas’ overtuiging dat Jar Jar het belangrijkste onderdeel van de film zou zijn.

En als je een uurtje de tijd hebt, kijk dan de volledige documentaire. 

 

More content below the advertising