David Hasselhoff werd wereldberoemd als bestuurder van de pratende auto KITT maar de stem van zijn auto is ook geen onbekende.

In Knight Rider pakte Michael Knight de misdaad aan samen met zijn hypermoderne auto KITT. Wekelijks beleefde het duo allerlei avonturen en iedereen die opgroeide met de actieserie droomde van zo een auto.

Knight Rider maakte een ster van hoofdrolspeler David Hasselhoff en een icoon van de auto KITT. Maar wie sprak nou zijn stem in? En waar hebben we die stem nou nog meer gehoord?

Mr. Feeny! Iedereen die in de jaren ‘90 opgroeide met de serie Boy Meets World kent acteur William Daniels als Mr. Feeny, de strenge maar rechtvaardige leraar en buurman van hoofdpersoon Cory Matthews. Daniels dook recent nog op in de spin-off Girl Meets World.

Article continues after the ad

William Daniels heeft fijne herinneringen aan zijn tijd als KITT. Hij vond het idee van een pratende auto absurd maar hij hoefde maar 50 minuten per aflevering te werken. Hij ging naar een geluidsstudio, nam zijn teksten op en ging weer naar huis, terwijl David Hasselhoff vaak urenlang in de brandende zon moest werken. 

 

More content below the advertising