Michael Jackson zou vandaag zestig jaar oud zijn geworden. The King of Pop scoorde echter niet alleen maar hits. Samen met Eddie Murphy maakte hij een van de slechtste videoclips ooit. 

Michael Jacksons' Remember the Time is meer dan een videoclip, het is een korte film. In de video speelt Eddie Murphy een farao die zijn prachtige echtgenote, gespeeld door supermodel Iman, moet zien te vermaken. Na een aantal mislukte optredens staat opeens Michael Jackson voor hun neus en met zijn gladde dansmoves weet hij Iman voor zich te winnen. Dat vindt farao Eddie natuurlijk niks en hij stuurt zijn bewakers op de vrouwenversierder af. 

De samenwerking tussen Eddie Murphy en Michael Jackson kreeg nog een vervolg. Eddie werkte namelijk ook aan een muziekcarrière en voor de single Whatzupwithu schakelde hij de hulp van Michael in. Je zou denken dat het weer net zo een succes zou zijn. Maar nee, Whatzupwithu is in alles het tegenovergestelde van Remember the Time

De videoclip werd door de kijkers van MTV verkozen tot een van de slechtste clips ooit gemaakt en werd daarna ook niet meer uitgezonden. Eddie lijkt het weinig te kunnen schelen. In een interview met de krant The Guardian zei hij over de kritiek: "Weet je, ik danste in de wolken met Michael Jackson. Hoe suf iedereen Whatzupwithu ook vond, niet veel mensen kunnen zeggen dat ze beelden van zichzelf hebben waarop ze in de wolken dansen met Michael Jackson. Dat heb ik in ieder geval voor altijd."

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag