Michael Jackson zou vandaag zestig jaar oud zijn geworden. The King of Pop scoorde echter niet alleen maar hits. Samen met Eddie Murphy maakte hij een van de slechtste videoclips ooit. 

Michael Jacksons' Remember the Time is meer dan een videoclip, het is een korte film. In de video speelt Eddie Murphy een farao die zijn prachtige echtgenote, gespeeld door supermodel Iman, moet zien te vermaken. Na een aantal mislukte optredens staat opeens Michael Jackson voor hun neus en met zijn gladde dansmoves weet hij Iman voor zich te winnen. Dat vindt farao Eddie natuurlijk niks en hij stuurt zijn bewakers op de vrouwenversierder af. 

De samenwerking tussen Eddie Murphy en Michael Jackson kreeg nog een vervolg. Eddie werkte namelijk ook aan een muziekcarrière en voor de single Whatzupwithu schakelde hij de hulp van Michael in. Je zou denken dat het weer net zo een succes zou zijn. Maar nee, Whatzupwithu is in alles het tegenovergestelde van Remember the Time

De videoclip werd door de kijkers van MTV verkozen tot een van de slechtste clips ooit gemaakt en werd daarna ook niet meer uitgezonden. Eddie lijkt het weinig te kunnen schelen. In een interview met de krant The Guardian zei hij over de kritiek: "Weet je, ik danste in de wolken met Michael Jackson. Hoe suf iedereen Whatzupwithu ook vond, niet veel mensen kunnen zeggen dat ze beelden van zichzelf hebben waarop ze in de wolken dansen met Michael Jackson. Dat heb ik in ieder geval voor altijd."

Article continues after the ad
More content below the advertising