De steeds kleiner wordende groep 3FM-luisteraars, maar ook festivalgangers hebben de afgelopen weken hun stem laten horen: onder anderen Kensington, Chef’Special, Jett Rebel, Ronnie Flex & Deuxperience, Martin Garrix en Boef zijn genomineerd voor zo'n blitse 3FM Award. 

Als je pilletje of biertje tijdens een festival eventjes was uitgewerkt, kon je via de mobiele stembussen je favoriete live acts nomineren. Voor iedereen die liever als een zoutzak op de bank zat, was er de mogelijkheid om via de website te stemmen. 

Nog meer goed nieuws: de volledige line-up is ook al bekend! Naast optredens van Chef’Special, Maan en Famke Louise zal BLØF de hit Zoutelande, waarmee we het afgelopen jaar al zijn doodgegooid, bezingen. De show zal gepresenteerd worden door Jan Versteegh, want wees eerlijk: we zijn allemaal wel een klein beetje fan van Jan. 

Voor iedereen die te laks was om een kaartje te kopen is de uitreiking van de 3FM Awards vanavond vanaf 20.30 uur live te zien bij BNNVARA op NPO 3 én te volgen via NPO 3FM, 3FM.nl, NPO 3 extra en alle social media-kanalen van NPO 3FM.

 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag