Zack Morris uit Saved by the Bell is terug in een spannende sciencefictionserie waarin hij een jong meisje moet beschermen tegen meedogenloze wetenschappers.

Hij heet natuurlijk Mark-Paul Gosselaar, maar iedereen kent hem toch vooral als Zack uit Saved by the Bell. Dat imago van de eeuwige schooljongen zal de acteur na The Passage eindelijk kwijt zijn, want met deze sciencefictionserie heeft Gosselaar na jaren weer een hit in handen. In The Passage speelt hij FBI-agent Brad Wolgast en hij krijgt de taak om de twaalfjarige Amy Belafonte op te halen voor een geheim project. Dat zint hem niet en hij slaat op de vlucht met het meisje. 

More content below the advertising

The Passage is gebaseerd op de boeken van Justin Cronin en Gosselaar vond het best lastig om te accepteren dat de bewerking niet heel trouw bleef aan het origineel. "Ik ben dus ook een enorme fan van de boeken," vertelde hij in Veronica Magazine. "En ik ben een purist, dus wil ik altijd dicht bij de trilogie blijven. Die is perfect, dus waarom zou je er iets aan veranderen?"

Het was uiteindelijk Justin Cronin zelf die Gosselaar hielp in te zien dat een verfilming niet altijd een kopie hoeft te zijn van het origineel. Gosselaar: "Als ik een boek lees, heb ik een beeld bij alles en iedereen die erin voorkomt, maar dat is waarschijnlijk een heel ander beeld dan jij hebt als je hetzelfde boek leest. En zo moet je de serie ook zien: het is een visie op wat er in de trilogie wordt verteld."

The Passage is vanaf vanavond wekelijks te zien om 21:05 uur op Fox.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.