Zack Morris uit Saved by the Bell is terug in een spannende sciencefictionserie waarin hij een jong meisje moet beschermen tegen meedogenloze wetenschappers.

Hij heet natuurlijk Mark-Paul Gosselaar, maar iedereen kent hem toch vooral als Zack uit Saved by the Bell. Dat imago van de eeuwige schooljongen zal de acteur na The Passage eindelijk kwijt zijn, want met deze sciencefictionserie heeft Gosselaar na jaren weer een hit in handen. In The Passage speelt hij FBI-agent Brad Wolgast en hij krijgt de taak om de twaalfjarige Amy Belafonte op te halen voor een geheim project. Dat zint hem niet en hij slaat op de vlucht met het meisje. 

Article continues after the ad

The Passage is gebaseerd op de boeken van Justin Cronin en Gosselaar vond het best lastig om te accepteren dat de bewerking niet heel trouw bleef aan het origineel. "Ik ben dus ook een enorme fan van de boeken," vertelde hij in Veronica Magazine. "En ik ben een purist, dus wil ik altijd dicht bij de trilogie blijven. Die is perfect, dus waarom zou je er iets aan veranderen?"

Het was uiteindelijk Justin Cronin zelf die Gosselaar hielp in te zien dat een verfilming niet altijd een kopie hoeft te zijn van het origineel. Gosselaar: "Als ik een boek lees, heb ik een beeld bij alles en iedereen die erin voorkomt, maar dat is waarschijnlijk een heel ander beeld dan jij hebt als je hetzelfde boek leest. En zo moet je de serie ook zien: het is een visie op wat er in de trilogie wordt verteld."

The Passage is vanaf vanavond wekelijks te zien om 21:05 uur op Fox.

More content below the advertising