Vanavond zit heel Nederland met spanning op de bank, want de Televizier-Ring wordt voor de 53ste keer uitgereikt. 

Beau five days inside, De luizenmoeder en Expeditie Robinson. Eén van deze programma’s gaat vanavond met de grote prijs naar huis. Maar dat is niet het enige: Beau van Erven Dorens maakt daarnaast ook kans op een Zilveren Televizier-Ster Presentator. Hij gaat de strijd aan met Humberto Tan en Johnny de Mol. 

Natuurlijk valt er voor de vrouwen ook wat te winnen. Chantal Janzen, Eva Jinek en Geraldine Kemper maken kans op de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice. Vorig jaar kon Jinek haar prijzenkast vullen, maar lukt het haar dit jaar weer?

Zo’n avond zorgt natuurlijk voor veel spanning bij de genomineerden én de kijkers. Erg lang hoeven we niet te wachten op de eerste uitreiking, want die vindt al plaats op de rode loper. Expeditie Robinson, Zondag met Lubach en Wie is de mol? maken kans op de Digital Impact Award.  Een prijs voor tv-makers die veel interactie hebben met het publiek. 

De presentatie van het gala is in handen van Jan Smit en Rik van de Westelaken, die de plaats inneemt van Art Rooijakkers.

De rode lopershow Gouden Televizier-Ring Gala 2018 is vanavond te zien om 20:35 uur op NPO 1, gevolgd door het Gouden Televizier-Ring Gala 2018 om 21:10 uur. 

Een van de beste muziekdocumentaires ooit gemaakt

Amy Winehouse was een geweldige zangeres en kwam op 27-jarige leeftijd op tragische wijze aan haar einde. Deze documentaire geeft een kijkje in haar turbulente leven. 

Amy Winehouse gebruikte haar muziek om haar persoonlijke problemen te uiten en werd onverwacht een wereldberoemde zangeres. Aan die roem zat een keerzijde en de media-aandacht in combinatie met haar wilde levensstijl begon zijn tol te eisen. Ze raakte verslaafd aan drank en drugs en op 27-jarige leeftijd overleed ze aan alcoholvergiftiging. 

Iedereen die belangrijk was voor Amy Winehouse werkte mee aan Amy en het resultaat is een van de meest diepgravende, eerlijke en onthullende muziekdocumentaires ooit gemaakt. Het is daardoor een aanrader voor de trouwe fans maar ook voor iedereen die haar alleen maar kent van een paar liedjes op de radio en de vele verhalen over haar wilde en tragische privéleven. 

Amy is te zien op Netflix.

Amy

★★★★★
Documentaire 2014
Film

De Wereld Draait Door

- Eric Smit.  Jarenlang hebben bankiers via ingenieuze constructies Europese overheden belazerd en miljarden geroofd. 55 om precies te zijn, zo bleek uit de bevindingen van een internationaal journalistiek onderzoeksplatform. Follow the Money deed hieraan mee, hoofdredacteur Eric Smit zit aan tafel.

- Patty Brard (foto) en Diederik Jekel. Patty Brard en wetenschapsjournalist Diederik Jekel presenteren samen VetGelukkig?!, een NTR-programma waarin zij vanuit hun persoonlijke ervaring onderzoeken hoe het is om overgewicht te hebben.

- Kees van Kooten. Uitgeverij van Oorschot eert onze verhalenschrijvers door zoveel mogelijk van hun schrijfsels in een boekje te proppen, op binnenzakformaat. Nu is de beurt aan Kees van Kooten.

- Muziek: Ruben Hein.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

 

RTL Late Night met Twan Huys

- StukTV. Op YouTube domineren Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt met bijna twee miljoen abonnees. Vanavond vertellen de mannen over het succes van StukTV en het nieuwe seizoen van Jachtseizoen.

- Kees van der Spek. In Oplichters op het internet gaat Kees van der Spek achter deze criminelen aan. Hoe gevaarlijk is het om zo’n programma te maken?

- Maria Fiselier. Ze is een van de grootste operatalenten ter wereld, maar het grote publiek leerden haar kennen in het programma Beste Zangers. Nu wil Maria Fiselier klassieke en moderne muziek bij elkaar brengen.

- Babette Labeij. Zangcoach Babette Labeij kennen we natuurlijk van televisieprogramma's als Junior SongfestivalPopstars en The Voice. Vanavond vertelt ze over haar boek Zing!

 

Pauw

- Een jaar geleden werd het kabinet Rutte III beëdigd. Vanavond blikken politiek verslaggevers Rutger Castricum, Wouter de Winther, Emilie van Outeren en Peter Kee terug.

- Sergio Vyent en Victor Abeln. First Dates, het programma waarin mensen op een eerste date gaan, is zeer populair. Gastheer Sergio Vyent en barman Victor Abeln vertellen samen met deelnemers over het succes. 

- Simone Weimans. Ze neemt fragmenten mee van programma’s die haar opvielen in de afgelopen week.