Grey's Anatomy heeft er een broertje bij. In de nieuwe dramaserie Station 19 volgen we voormalig arts Ben Warren die nu werkt als brandweerman.

Jason George liet in Grey's Anatomy harten sneller kloppen als dokter Ben Warren, maar toen de acteur het aanbod kreeg om in de spin-off Station 19 te spelen, hoefde hij niet lang na te denken. "Toen ik werd gevraagd om in Station 19 te spelen, was ik binnen dertig seconden verkocht. De serie wordt geproduceerd door Shonda Rhimes, de vrouw achter Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder en Scandal. Als zij een serie produceert, weet je dat het kwaliteit zal zijn."

Klimmen en springen

De serie is leuk voor de fans én voor iedereen die houdt van spannende series. "Al die goede dingen waarom mensen zo houden van Grey's Anatomy, komen hier ook in voor. Ook in Station 19 zitten scènes die je diep weten te ontroeren, afgewisseld met momenten waarop je hardop moet lachen. Die combinatie is denk ik uniek op tv. En ik mag nog steeds van die heerlijke monologen houden. Wat er anders is? In deze serie mag ik in hoge ladders klimmen en van dingen af springen. Dat was al reden genoeg om ja te zeggen."

Article continues after the ad

Bekende gezichten

Omdat deze serie zich afspeelt in dezelfde stad als Grey's Anatomy zien we ook veel bekende gezichten langskomen. Miranda Bailey, de vrouw van brandweerman Ben bijvoorbeeld. "Je ziet welke impact de switch op hun relatie heeft. Meredith Grey is ook meteen in de eerste aflevering te zien en je mag vaker bekende gezichten verwachten. Uiteraard brengen de brandweerlieden de verwonde mensen naar het ziekenhuis, dus die cross-overs ontstaan heel natuurlijk. En natuurlijk raken ze zelf ook weleens gewond." 

Leven en dood

Jason George heeft zich goed voorbereid op deze rol en leerde veel van echte brandweerlieden. "Wat me verbaasde, was de diepe band tussen collega’s onderling; ze zijn als familie van elkaar. Dat zie je ook in de serie terug. Het gaat om leven en dood en dan moet je er voor elkaar zijn. Alleen door elkaar helemaal te vertrouwen, kunnen ze dit werk doen."

Station 19 is vanaf vanavond te zien om 21:25 uur op Net5.

Het complete interview met Jason George lees je in Veronica Magazine, nummer 25.

More content below the advertising