Hoe is het om verliefd te worden op iemand die een deel van zijn of haar leven doorbrengt achter de tralies op enkel water en brood? 

Nog een betere vraag: hoe verloopt de relatie als diegene weer zo vrij als een vogel is? In de nieuwe serie Love After Lockup worden zes stellen gevolgd die in deze situatie zitten. 

Zoals de strenggelovige mormoonse Andrea die verloofd is met Lamar, een bendelid dat maar liefst 18 jaar gevangenisstraf uitzit omdat hij een gewapend overal plegen kennelijk belangrijker vond dan zijn aanstaande. De vrienden van Andrea weten van niets, maar ze zal het ze toch moeten vertellen aangezien hij binnenkort vrijkomt. Ook Johnna wacht kwijnend tot haar geliefde Garrett wordt vrijgelaten zodat ze in het huwelijksbootje kunnen stappen. Alleen loopt het allemaal minder bevorderlijk als hij eenmaal op vrije voeten is.

Ex-marinier James wacht op zijn beurt tot voormalig model en heroïneverslaafde Alla op vrije voeten komt, zodat ze eindelijk bij elkaar kunnen zijn. Ook de alleenstaande vader Scott moet nog even wachten tot hij zijn geliefde weer in de armen kan sluiten. Hij is helemaal verzot op haar, maar de vraag is of zij geen spelletje met hem speelt. Hij besteedt maar liefst 20.000 (!) pond aan haar, maar is dat wel zo verstandig? 

Love After Lockup is vanaf vanavond elke vrijdag om 20:30 uur te zien op TLC

 


 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag