Hoe is het om verliefd te worden op iemand die een deel van zijn of haar leven doorbrengt achter de tralies op enkel water en brood? 

Nog een betere vraag: hoe verloopt de relatie als diegene weer zo vrij als een vogel is? In de nieuwe serie Love After Lockup worden zes stellen gevolgd die in deze situatie zitten. 

Zoals de strenggelovige mormoonse Andrea die verloofd is met Lamar, een bendelid dat maar liefst 18 jaar gevangenisstraf uitzit omdat hij een gewapend overal plegen kennelijk belangrijker vond dan zijn aanstaande. De vrienden van Andrea weten van niets, maar ze zal het ze toch moeten vertellen aangezien hij binnenkort vrijkomt. Ook Johnna wacht kwijnend tot haar geliefde Garrett wordt vrijgelaten zodat ze in het huwelijksbootje kunnen stappen. Alleen loopt het allemaal minder bevorderlijk als hij eenmaal op vrije voeten is.

More content below the advertising
Ex-marinier James wacht op zijn beurt tot voormalig model en heroïneverslaafde Alla op vrije voeten komt, zodat ze eindelijk bij elkaar kunnen zijn. Ook de alleenstaande vader Scott moet nog even wachten tot hij zijn geliefde weer in de armen kan sluiten. Hij is helemaal verzot op haar, maar de vraag is of zij geen spelletje met hem speelt. Hij besteedt maar liefst 20.000 (!) pond aan haar, maar is dat wel zo verstandig? 

Love After Lockup is vanaf vanavond elke vrijdag om 20:30 uur te zien op TLC

 


 

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.