Het nieuwe tv-seizoen is nog maar koud begonnen of de eerste verhuizing is een feit.

Het was jarenlang vaste prik op de zondagavond van SBS6: Undercover in Nederland. Het programma, waarin Alberto Stegeman met verborgen camera, plaksnor, malle pruik en bril met jaren '80-montuur misstanden aan het licht brengt en de ether in slingert, scoorde steevast honderdduizenden kijkers. 'Aha', moet het programmamanagement met SBS6 gedacht hebben, 'Als we onze Berto en zijn verkleedkist nu naar de vrijdag verhuizen, slaan we wellicht ook op die matig bekeken avond een deuk in de kijkcijferboter!'.

Nou, niet dus. Tegenover The Voice Senior op RTL 4 en Eén tegen 100 op NPO 1 scoorde Undercover in Nederland afgelopen vrijdag een miezerige 316.000 kijkers. En dat terwijl Alberto deed waar hij het beste in is: beveilingslekken bij Defensie opsporen. Gevolg: paniek op de SBS-burelen en een dikke rode streep door de huidige vrijdagavondprogrammering. 

Stegeman verhuist per direct terug naar zondag. Op Instagram liet hij jubelend weten: “Mooi nieuws! We gaan terug naar mijn favoriete avond, zondag om half 10! Eerst komt de aflevering over Defensie en daarna wekelijks nieuwe afleveringen op de vertrouwde plek :).”

Article continues after the ad

Of dit betekent dat Marktplaats: Heel Holland handelt - dat vanavond om 21.30 uur op SBS6 te zien zou zijn - naar de gewraakte vrijdagavond verhuist, is nog niet bekend. 

More content below the advertising