Stel je voor dat de X-Men helemaal niet zo heldhaftig waren en dat professor Xavier een gemene man was, dan krijg je de nieuwe Netflix-serie The Umbrella Academy

Fans van de X-Men zullen de overeenkomsten met The Umbrella Academy direct herkennen. Een groepje jongeren met superkrachten leert omgaan met hun speciale vaardigheden in een school geleid door een strenge maar rechtvaardige oude man. Dat zijn ook gelijk de enige overeenkomsten. Het groepje valt uit elkaar en de jongeren zien elkaar pas weer op volwassen leeftijd na de dood van hun surrogaatvader Reginald Hargreeves. 

More content below the advertising

Wanneer de helden weer samenkomen op de begrafenis beseffen ze dat de wereld groot gevaar loopt en dat alleen zij de mensheid kunnen redden. Dat gaat gepaard met veel actie en een dikke dosis humor. 

The Umbrella Academy staat vanaf 15 februari op Netflix

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.