Vanavond gaat Death and Nightingales van start op BBC First, een romantisch kostuumdrama in de traditie van Downton Abbey.

Death and Nightingales is gebaseerd op de gelijknamige roman van Eugene McCabe. Hierin probeert Beth Winters op haar 23e verjaardag haar strenge, conservatieve stiefvader te ontvluchten. Maar dat is op het Ierse platteland van de negentiende eeuw makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig staat Beth er niet alleen voor. In haar zoektocht naar vrijheid en onafhankelijkheid wordt ze bijgestaan door de charmante Liam.

Article continues after the ad

 

De roman uit 1992 is nu door de BBC bewerkt tot een driedelige miniserie. En zoals we van de Britse zender gewend zijn, zijn daarvoor niet de minsten aangetrokken. Zo wordt de hoofdrol van Beth vertolkt door Ann Skelly, die eerder te zien was als Ethelfled in de historische hitserie Vikings. Maar de grootste publiekstrekker is Fifty Shades-ster Jamie Dornan als Liam. En in deze serie bewijst de Ierse acteur dat hij ook zonder zweepjes en handboeien woest aantrekkelijk kan zijn!

Death and Nightingales is vanaf vanavond om 21.00 uur te zien op BBC First.

More content below the advertising