Source
ANP Foto

Het lijkt er op dat Maarten van der Weijden dit jaar wél de finish haalt van zijn Elfstedentocht. En zijn aankomst is vanavond live te zien bij M!

Nederland is nog steeds in de ban van de Elfstedentocht van Maarten van der Weijden. Afgelopen vrijdag vertrok de voormalig Olympisch kampioen uit Leeuwarden. Als alles volgens plan verloopt, zal de zwemmer daar vanavond rond 19.00 ook weer de eindstreep passeren. De aankomst van Van der Weijden zal vanavond live te zien zij bij het programma M. Dionne Stax zal verslag doen van de aankomst van de zwemkampioen. Aan de tafel zitten onder meer oud-zwemster Erica Terpstra en oud-Elfstedentochtwinaar Henk Angenent.

Article continues after the ad

 

Het doel van de 200 kilometer lange zwemtocht is om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Op het moment van schrijven staat de teller al op bijna drie miljoen euro! In de zomer van 2018 deed Maarten van der Weijden ook al een poging. Die moest hij echter na 163 kilometer staken, omdat hij was uitgeput. Om ervoor te zorgen dat Van der Weijden dit jaar wel de eindstreep haalt, heeft hij langere slaappauzes ingelast en betere maaltijden. Dat lijkt te helpen: vanmorgen passeerde de zwemkampioen al het punt waar hij vorig jaar moest opgeven. Go, Maarten!

More content below the advertising