Al 35 seizoenen lang zitten kijkers aan de buis gekluisterd om te zien of een prul dat op zolder werd gevonden nou wel of niet iets waard is. Dat moet gevierd worden!

Iedereen heeft wel iets in de kast of op zolder staan dat heel veel waard zou kunnen zijn. Denk aan een schilderij dat misschien wel een oude schets van Rembrandt is of een antiek beeldje dat al vier generaties in de familie meegaat. De experts van Tussen Kunst en Kitsch bestuderen de prullaria en komen vaak tot de conclusie dat de schets maar een paar euro waard is en het beeldje alleen waardevol is als je de complete set hebt. Toch zit er soms ook een ware kunstschat tussen. 

Wie het programma trouw volgt, krijgt vanzelf oog voor wat wel kunst is en wat niet. Voor deze trouwe kijkers komt het programma met een app om het 35e jubileum te vieren. 1300 objecten uit de afgelopen jaren zijn in de app terug te vinden en kijkers kunnen tegen elkaar spelen en raden hoeveel een object waard is. Ook zijn er voorwerpen te taxeren die een week later in de uitzending worden behandeld. Dan kan je checken of je echt een goed oog hebt voor waardevolle voorwerpen.

Het 35e seizoen start vanavond in het Dordrechts museum maar wordt extra feestelijk met een speciale uitzending vanuit het Rijksmuseum, die op 17 oktober te zien is. Met de Nachtwacht op de achtergrond kijken Frits Sissing en de experts of een bijzonder Boeddha-beeld wel echt zo bijzonder is en vertelt expert Jan Beekhuizen waarom hij onder de indruk is van een tinnen kan. 

Article continues after the ad

Tussen Kunst en Kitsch is vanaf vanavond wekelijks te zien op NPO 1 om 20:25 uur. 

More content below the advertising