Al 35 seizoenen lang zitten kijkers aan de buis gekluisterd om te zien of een prul dat op zolder werd gevonden nou wel of niet iets waard is. Dat moet gevierd worden!

Iedereen heeft wel iets in de kast of op zolder staan dat heel veel waard zou kunnen zijn. Denk aan een schilderij dat misschien wel een oude schets van Rembrandt is of een antiek beeldje dat al vier generaties in de familie meegaat. De experts van Tussen Kunst en Kitsch bestuderen de prullaria en komen vaak tot de conclusie dat de schets maar een paar euro waard is en het beeldje alleen waardevol is als je de complete set hebt. Toch zit er soms ook een ware kunstschat tussen. 

Wie het programma trouw volgt, krijgt vanzelf oog voor wat wel kunst is en wat niet. Voor deze trouwe kijkers komt het programma met een app om het 35e jubileum te vieren. 1300 objecten uit de afgelopen jaren zijn in de app terug te vinden en kijkers kunnen tegen elkaar spelen en raden hoeveel een object waard is. Ook zijn er voorwerpen te taxeren die een week later in de uitzending worden behandeld. Dan kan je checken of je echt een goed oog hebt voor waardevolle voorwerpen.

Het 35e seizoen start vanavond in het Dordrechts museum maar wordt extra feestelijk met een speciale uitzending vanuit het Rijksmuseum, die op 17 oktober te zien is. Met de Nachtwacht op de achtergrond kijken Frits Sissing en de experts of een bijzonder Boeddha-beeld wel echt zo bijzonder is en vertelt expert Jan Beekhuizen waarom hij onder de indruk is van een tinnen kan. 

More content below the advertising

Tussen Kunst en Kitsch is vanaf vanavond wekelijks te zien op NPO 1 om 20:25 uur. 

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.