Al 35 seizoenen lang zitten kijkers aan de buis gekluisterd om te zien of een prul dat op zolder werd gevonden nou wel of niet iets waard is. Dat moet gevierd worden!

Iedereen heeft wel iets in de kast of op zolder staan dat heel veel waard zou kunnen zijn. Denk aan een schilderij dat misschien wel een oude schets van Rembrandt is of een antiek beeldje dat al vier generaties in de familie meegaat. De experts van Tussen Kunst en Kitsch bestuderen de prullaria en komen vaak tot de conclusie dat de schets maar een paar euro waard is en het beeldje alleen waardevol is als je de complete set hebt. Toch zit er soms ook een ware kunstschat tussen. 

Wie het programma trouw volgt, krijgt vanzelf oog voor wat wel kunst is en wat niet. Voor deze trouwe kijkers komt het programma met een app om het 35e jubileum te vieren. 1300 objecten uit de afgelopen jaren zijn in de app terug te vinden en kijkers kunnen tegen elkaar spelen en raden hoeveel een object waard is. Ook zijn er voorwerpen te taxeren die een week later in de uitzending worden behandeld. Dan kan je checken of je echt een goed oog hebt voor waardevolle voorwerpen.

Het 35e seizoen start vanavond in het Dordrechts museum maar wordt extra feestelijk met een speciale uitzending vanuit het Rijksmuseum, die op 17 oktober te zien is. Met de Nachtwacht op de achtergrond kijken Frits Sissing en de experts of een bijzonder Boeddha-beeld wel echt zo bijzonder is en vertelt expert Jan Beekhuizen waarom hij onder de indruk is van een tinnen kan. 

Tussen Kunst en Kitsch is vanaf vanavond wekelijks te zien op NPO 1 om 20:25 uur. 

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.