Bij Transavia werken ongeveer tweeduizend mensen die hun best doen om reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Maar wie zijn die tweeduizend werknemers nou eigenlijk?

Vliegen is vaak het minst leuke onderdeel van een lange reis maken. Je moet wachten in de rij voor de douane, daarna een paar uur in een krap stoeltje zitten en met een beetje pech krijg je ook nog vliegtuigvoedsel voorgeschoteld dat z'n beste tijd heeft gehad. Je zou bijna vergeten dat de medewerkers echt wel hun best doen om je reis zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Om deze hardwerkende mensen in het zonnetje te zetten, en daarmee ook de luchtvaartmaatschappij zelf, heeft Transavia de handen ineen geslagen met SBS6 voor de zesdelige realityserie Welkom aan boord. Een aantal verschillende medewerkers worden gevolgd, waaronder Reinier 'de vliegende barbier'. Met zijn baard, vriendelijke karakter en gevoel voor humor smelt iedereen voor hem. Ook vliegtuigmonteur Ben wordt gevolgd. Hij heeft de zware klus om binnen twintig minuten de veiligheid van een vliegtuig te controleren en kleine reparaties uit te voeren. 

Welkom aan boord is vanaf 19 oktober iedere vrijdag te zien op SBS 6 om 21:30 uur

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.