De documentaire Leaving Neverland was te zien op een Amerikaans filmfestival en sloeg in als een bom. Heeft Michael Jackson dan toch kinderen misbruikt? 

Vier uur lang duurt de documentaire over het vermeende kindermisbruik van popicoon Michael Jackson. Tijdens het Amerikaanse Sundance Film Festival ging Leaving Neverland in première en sindsdien ligt The King of Pop weer onder vuur. Wade Robson en James Safechuck vertellen in de film hoe zij als jongens uitgenodigd werden op het landgoed van Michael Jackson en wat daar achter gesloten deuren echt is gebeurd. In de eerste trailer komen de mannen aan het woord. 

Article continues after the ad

Fans en de familie van Michael Jackson spreken schande van de documentaire en riepen al op tot een boycot. Toch wordt Leaving Neverland wel uitgezonden. In Amerika op HBO, in Groot-Brittannië op Channel 4 en ook in Nederland kunnen we de omstreden film zien. NPO 3 zendt de volledige vier uur durende documentaire uit op 8 maart en omdat het een heel gevoelig onderwerp is, wordt er voor en na de film gesproken over de docu. 

Leaving Neverland is in zijn geheel te zien, met in- en uitleiding op vrijdag 8 maart om 20.00 uur op NPO 3.

Op woensdag 13 maart om 22.35 uur op NPO 3 wordt de eerste helft herhaald.
Op donderdag 14 maart om 22.25 uur op NPO 3 wordt de tweede helft herhaald.

Na de uitzending is de documentaire nog 30 dagen lang beschikbaar om terug te kijken op de website van de VPRO

More content below the advertising