Tim Hofman is niet bang om duidelijk te maken dat hij het niet eens is met sommige politieke keuzes. Over een van die keuzes maakte hij een documentaire. 

In Terug naar je eige land volgt Tim vijf van de vierhonderd kinderen van vluchtelingen die in aanmerking zouden kunnen komen voor een eventueel kinderpardon. De jongeren zijn geboren in Nederland of wonen hier al langer dan vijf jaar. Door middel van de documentaire wil Hofman duidelijk maken wat het met de jongeren doet als ze ‘terug’ moeten naar een land dat ze eigenlijk helemaal niet kennen. 

Hofman volgt de achtjarige Nemr, met wie Tim vorige week in DWDD zat én een rondje binnenhof deed. Nemr is geboren in Nederland en in al die jaren al acht keer verhuisd naar een nieuw asielzoekerscentrum. Elk moment kan hij worden uitgezet naar Irak. De drie kinderen Maksim (14), Dennis (10) en Arina (5) zoekt Tim op in Kiev waar zij, na zeventien jaar in Nederland te hebben gewoond, terug naar toe zijn gestuurd. Ook maakt de presentator kennis met de zestienjarige Kinsley. Hij woont al negen jaar in Nederland, nadat hij hier was behandeld voor oogkanker. Nu moet hij terug naar Nigeria, waar zijn moeder is geboren, terwijl hij daar niemand kent.

Terug naar je eige land is vanavond te zien op NPO 3 om 22:25 uur
Article continues after the ad
More content below the advertising