Tim Hofman is niet bang om duidelijk te maken dat hij het niet eens is met sommige politieke keuzes. Over een van die keuzes maakte hij een documentaire. 

In Terug naar je eige land volgt Tim vijf van de vierhonderd kinderen van vluchtelingen die in aanmerking zouden kunnen komen voor een eventueel kinderpardon. De jongeren zijn geboren in Nederland of wonen hier al langer dan vijf jaar. Door middel van de documentaire wil Hofman duidelijk maken wat het met de jongeren doet als ze ‘terug’ moeten naar een land dat ze eigenlijk helemaal niet kennen. 

Hofman volgt de achtjarige Nemr, met wie Tim vorige week in DWDD zat én een rondje binnenhof deed. Nemr is geboren in Nederland en in al die jaren al acht keer verhuisd naar een nieuw asielzoekerscentrum. Elk moment kan hij worden uitgezet naar Irak. De drie kinderen Maksim (14), Dennis (10) en Arina (5) zoekt Tim op in Kiev waar zij, na zeventien jaar in Nederland te hebben gewoond, terug naar toe zijn gestuurd. Ook maakt de presentator kennis met de zestienjarige Kinsley. Hij woont al negen jaar in Nederland, nadat hij hier was behandeld voor oogkanker. Nu moet hij terug naar Nigeria, waar zijn moeder is geboren, terwijl hij daar niemand kent.

Terug naar je eige land is vanavond te zien op NPO 3 om 22:25 uur

De 12 van Oldenheim hield meer dan een miljoen kijkers in de ban en ook al was het verhaal klaar na twaalf afleveringen, de spannende serie gaat gewoon door met een nieuw seizoen. 

Het was nooit de bedoeling dat De 12 van Oldenheim een tweede seizoen zou krijgen, maar het was zo een groot succes dat RTL wel gek zou zijn om niet door te gaan met de thrillerserie. Dat zorgde wel voor een klein probleempje. Het verhaal had namelijk een duidelijk begin en eind. In de eerste aflevering verdween een meisje en in de laatste aflevering werd uitgelegd wat er allemaal gebeurde. 

Deze maand starten de opnames van het tweede seizoen en dit wordt een compleet nieuw verhaal. In De 12 van Schouwendam gaat het plaatsje Schouwendam gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken?

De cast is in dit tweede seizoen ook helemaal anders. De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Judas), Carine Crutzen (De zaak Menten) en Huub Stapel (Flikken Rotterdam). Ook Benja Bruijning (De mannen van dokter Anne), Fockeline Ouwekerk (Moordvrouw) en Meral Polat (De Luizenmoeder) hebben ook een rolletje in de serie.

De 12 van Schouwendam is dit najaar te zien bij Videoland en begin 2020 bij RTL4.

Spectaculair en stoer

Wanted had gemakkelijk een kloon kunnen worden van The Matrix, maar in handen van regisseur Bekmambetov is het een spektakelfilm met Angelina Jolie op haar stoerst. 

Wes is een ongelooflijke loser die op een dag wordt benaderd door de stoere Fox. Zij vertelt hem dat Wes' verdwenen vader lid was van een verbond van moordenaars. Wes heeft dezelfde bijzondere talenten en met de hulp van Fox ontwikkelt hij zijn bliksemsnelle reflexen en fenomenale behendigheid. Wanneer hij uitgroeit tot een getalenteerde killer ontdekt hij dat zijn collega's gevaarlijker zijn dan gedacht. 

Na The Matrix waren slow motion vuurgevechten opeens helemaal hot. Talloze films kopieerden de actie, maar niemand slaagde erin de sciencefictionklassieker te evenaren. Wanted is de uitzondering. Het simpele verhaal is een prima kapstok voor een bak overdonderende actie en spectaculaire special effects. Pluspunt: Angelina Jolie heeft er nog nooit zo stoer bijgelopen als in deze actiefilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.