Breathtaking nurses

De verpleegsters van het St. Antonius Ziekenhuis geven een kijkje in hun leven en tonen hoe het er aan toe gaat op de heftige COVID 19-unit. 

Onder de naam Breathtaking Nurses vertellen drie verpleegsters, die werken op een afdeling voor coronapatiënten, over hun dagelijkse werkzaamheden. Ze leggen daarnaast uit wat verschillende afdelingen doen om mensen te helpen en delen soms ook de minder mooie momenten. Het geeft een eerlijk kijkje in het ziekenhuis waar deze helden iedere dag levens redden. Je kunt ze volgen op Instagram.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emoties. Tot nu toe hebben we jullie inzicht gegeven in hóe we werken. Vandaag plaatsen we bewust deze foto. Want hoewel we positief naar buiten komen, is het werken hier onverminderd zwaar. Het moraal in het team is hoog en optimistisch, maar ruimte voor emoties is er dagelijks. We moeten besluiten maken die soms niet passen bij hoe we het graag zouden willen. Dit druist dan tegen alle gevoelens in. Het maakt het nog zwaarder omdat veel verpleegkundigen van ons bewust kiezen om sociale contacten te vermijden, waardoor we heftige gebeurtenissen en de daarbij behorende emoties niet kunnen delen met familie of vrienden.

Een bericht gedeeld door Afdeling D2 Longgeneeskunde (@breathtakingnurses) op

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🚨ADEMNOOD🚨 Door adem te halen krijgen we normaal gesproken voldoende zuurstof binnen. Maar als de longen niet goed functioneren door ziekte, kan extra zuurstof nodig zijn. Bij de patiënten met Covid-19 zien we in het ziekenhuis dat de meeste mensen toch ondersteuning kunnen gebruiken middels zuurstoftherapie. Om te bepalen of deze therapie werkt, meten we onder andere de saturatie (= het zuurstofgehalte in het bloed) middels een saturatiemeter (zie foto). Het toedienen en monitoren van deze therapie gebeurt door de longverpleegkundigen van onze afdeling. De belangrijkste reden om voldoende zuurstof in je lichaam te hebben is dat de vitale organen (zoals je hart, longen en hersenen) kunnen blijven werken. Daarnaast proberen we benauwdheid hiermee gedeeltelijk of volledig weg te nemen. Helaas zorgt het suizen van het zuurstof en het drukken van de slangen/maskers er vaak wel voor dat de patiënten slecht slapen... Wist je dat: * We op de verpleegafdeling tot wel 30L zuurstof kunnen geven op de manier zoals je hierboven ziet? * Een gezond persoon normaliter een saturatie >95% heeft?

Een bericht gedeeld door Afdeling D2 Longgeneeskunde (@breathtakingnurses) op

 

Article continues after the ad
More content below the advertising