Source
Foto: Stijn Ghijsen

De 19-jarige Sem Storm mocht Tess Milne het hemd van het lijf vragen en de Willem Wever-presentatrice was erg openhartig. 

Johnny de Mol is gasthoofdredacteur van Veronica Magazine en nam een paar vrienden, die hij kent via Down met Johnny, met zich mee. De 19-jarige Sem Storm heeft een hersenbeschadiging en een licht verstandelijke beperking, maar in een vraaggesprek met Tess Milne blijkt hij een hele goede interviewer te zijn, die alles durft te vragen. 

Maak je andere keuzes in je werk en leven sinds je moeder bent?

"Ja, honderd procent. Vroeger was ik altijd blij als ik gebeld werd om een programma in het buitenland te maken, maar nu probeer ik me snel te verstoppen, haha. Vorige week was ik voor het eerst vijf dagen van huis, op reis voor een goed doel waar ik ambassadeur voor ben. Daar zag ik best tegenop. Precies op het moment dat ik vertrok, begon Cairo te huilen. Ik had er buikpijn van. Maar goed, ouderschap is loslaten. Eerst kruipen ze van je weg, dan lopen ze van je weg en voor je het weet doen ze interviews."

Article continues after the ad

Welk programma vond je het leukst om te maken?

"Roadtrippers vond ik super om te doen, alweer een tijdje geleden. Daarin ging ik liftend de wereld over, van Amersfoort naar de Sahara bijvoorbeeld, met alleen honderd euro voor water en noodgevallen. Ik heb daardoor veel mensen uit andere culturen ontmoet en een breder wereldbeeld gekregen. En Willem Wever heeft een speciale plek in mijn hart, omdat ik daarin de wensen van kinderen mag laten uitkomen. De ene week varen we in een luchtballon, de andere week spreken we grime-artiesten die aan The Lord of the Rings hebben meegewerkt."

Hoe was Sterren Springen?

"Verschrikkelijk. Dat programma paste eigenlijk niet bij me. Ik zal nooit vergeten dat mijn vader, een droge Engelsman die als accountant werkte en hooguit naar Tegenlicht keek, op de eerste rij zat toen Patty Brard zo hard in het water viel. Dat hij speciaal voor mij naar die studioshow kwam, was echte vaderliefde."

Waar sta je over vijf jaar?

"Oef, geen idee! Ik heb tot nu toe best hard gewerkt en dat wil ik blijven doen, maar ik wil later geen spijt krijgen dat ik te weinig tijd met mijn zoon heb doorgebracht. Daarom is een van mijn doelen: nog meer ontspannen en leuke dingen doen met z’n drieën."

Willem Wever zie je zondagochtend om 9:45 uur op NPO 3. Het complete interview van Sem Storm met Tess Milne is nu te lezen in Veronica Magazine. 

More content below the advertising