Gisteren ging het tweede seizoen van Kroongetuige van start. Twitter had het vooral over de overeenkomsten met een ander programma vol speurende BN'ers. 

Een groepje van negen bekende Nederlanders reist naar Zweden om daar een fictieve moord op te lossen. Dat gaat niet zonder problemen want één van de BN'ers werkt het onderzoek tegen. Klinkt het bekend? Ook op Twitter werd regelmatig de vergelijking gemaakt met Wie Is De Mol?

In de eerste opdracht werden de kandidaten gelijk tegenover elkaar gezet. Ze mochten kiezen. Of ze gaan naar de lobby om een letter voor een belangrijk wachtwoord te verdienen of ze bellen voor een nieuwe kamer en mogen direct door naar de tweede aflevering. Daarmee werd de groep gelijk in tweeën gesplitst en in één van de twee groepen zit de Kroongetuige. 

De grote favoriet op Twitter is Loretta Schrijver. Veel kijkers denken ook dat zij de Kroongetuige is.

Article continues after the ad

Aan het einde moesten de deelnemers een proces-verbaal schrijven en op basis daarvan zou iemand worden weggestuurd. Vier BN'ers hadden al vrijstelling en uit de andere groep mocht iedereen blijven. Daarom gaan ze alle negen door naar de volgende aflevering. 

Kroongetuige is iedere maandag te zien om 21:30 uur op RTL 4. De aflevering kan je terugkijken op RTL XL

More content below the advertising