Gisteren ging het tweede seizoen van Kroongetuige van start. Twitter had het vooral over de overeenkomsten met een ander programma vol speurende BN'ers. 

Een groepje van negen bekende Nederlanders reist naar Zweden om daar een fictieve moord op te lossen. Dat gaat niet zonder problemen want één van de BN'ers werkt het onderzoek tegen. Klinkt het bekend? Ook op Twitter werd regelmatig de vergelijking gemaakt met Wie Is De Mol?

In de eerste opdracht werden de kandidaten gelijk tegenover elkaar gezet. Ze mochten kiezen. Of ze gaan naar de lobby om een letter voor een belangrijk wachtwoord te verdienen of ze bellen voor een nieuwe kamer en mogen direct door naar de tweede aflevering. Daarmee werd de groep gelijk in tweeën gesplitst en in één van de twee groepen zit de Kroongetuige. 

De grote favoriet op Twitter is Loretta Schrijver. Veel kijkers denken ook dat zij de Kroongetuige is.

Aan het einde moesten de deelnemers een proces-verbaal schrijven en op basis daarvan zou iemand worden weggestuurd. Vier BN'ers hadden al vrijstelling en uit de andere groep mocht iedereen blijven. Daarom gaan ze alle negen door naar de volgende aflevering. 

Kroongetuige is iedere maandag te zien om 21:30 uur op RTL 4. De aflevering kan je terugkijken op RTL XL

Het Nederlands elftal doet het goed in The Nations League en als het team vanavond afrekent met Frankrijk is Oranje weer een stuk dichterbij de finale. 

Met een thuiswedstrijd in de Rotterdamse Kuip lijkt Oranje in het voordeel te zijn en dat kan het team van Ronald Koeman goed gebruiken in de wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. Na eerder verloren te hebben met 2-1 moet het elftal zich nu herpakken en de Fransen zien te verslaan. Dan is gelijkspel met Duitsland voldoende om de poule te winnen en door te gaan naar het finaletoernooi van de Nations League volgend jaar juni. 

Nations League: Nederland - Frankrijk begint om 20:25 uur met de voorbeschouwing en de wedstrijd is live te volgen vanaf 20:45 uur op NPO 1.

Narcos begon met de jacht op drugsbaron Pablo Escobar. Zijn dood was echter niet het einde van de drugsoorlog, maar het begin. Die strijd vindt in het vierde seizoen plaats in Mexico. 

Na drie seizoenen Narcos was het verhaal van de drugshandel in Colombia wel verteld, dus verleggen de makers hun terrein in deze opvolger/spin-off. De titel Narcos: Mexico geeft duidelijk aan waarheen precies. Perfect voor de liefhebbers van wat voorafging, want het stramien is hetzelfde. Opnieuw een verhaal over de opkomst van een kartel en de politiemannen die hun best doen om de drugsbazen achter slot en grendel te krijgen.

Maar ook handig voor wie hier wil aanhaken, want het verhaal begint helemaal vanaf het begin, in de jaren tachtig. We zien hoe een ambitieuze smokkelaar, gespeeld door Diego Luna, met veel succes zijn vakgenoten verenigt. Dat leidt er onder meer toe dat een Amerikaanse narcotica-agent, gespeeld door Michael Peña, met zijn gezin verhuist naar Guadalajara om dit nieuwe syndicaat kapot te maken.

Narcos: Mexico is vanaf vandaag te zien op Netflix.