Expeditie Robinson nam gisteren afscheid van twee deelnemers: Sandra, uit Kamp Onbekend, en Corry Konings, die in korte tijd een favoriet was geworden. 

Het is natuurlijk vervelend voor Sandra dat ze weg werd gestemd, al zag ze het zelf ook wel aankomen omdat er nou eenmaal iemand uit het team weg moest, maar Twitterend Nederland had er meer moeite mee dat Corry Konings moest vertrekken.

De zangeres had zich in een korte tijd heel erg geliefd gemaakt bij de kijker. Ze bleek een geboren overlever en kreeg liefkozend de bijnaam Corry King. 

Het survivalprogramma heeft de 67-jarige zangeres bij een jonger publiek onder de aandacht gebracht en ze heeft zelfs een Instagram account aangemaakt om in contact te blijven met haar fans. Hier heeft ze ook een filmpje geplaatst om alle kijkers van Expeditie Robinson te bedanken voor hun steun en lieve woorden.

De aflevering van Expeditie Robinson wordt komende zaterdag herhaald om 18:30 uur op RTL 5 en is terug te kijken op RTL XL

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag