In Rocketman kruipt Taron Egerton, bekend van Kingsman: the Secret Service, in de huid van Elton John. Wij vroegen Taron hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Het duurde eventjes voordat er een acteur werd gevonden om Elton John te spelen in Rocketman. Elton zelf gaf de voorkeur aan Justin Timberlake, maar op het laatste moment ging dat toch niet door. Tom Cruise, James McAvoy, Daniel Radcliffe en Tom Hardy werden ook nog genoemd als kanshebber, maar het werd Taron Egerton, de ster uit Kingsman. Hij viel op toen hij Eltons hit I'm Still Standing zong in de animatiefilm Sing.

Article continues after the ad

Elton John’s Greatest Hits

Elton John is altijd een grote invloed geweest op Egerton. "Eén van mijn favoriete films is The Lion King, de Disney-klassieker waarvoor Elton de soundtrack heeft gecomponeerd. Later zong ik in de auto altijd mee met Elton John’s Greatest Hits, een cd die mijn stiefvader had gekocht. En toen ik naar de dramaschool wilde, heb ik tijdens mijn auditie Eltons nummer Your Song gezongen. Ik werd toegelaten."

Geen imitatie

Van Elton kreeg Taron het advies om hem niet te imiteren en er zijn eigen draai aan te geven. Hij heeft de zanger daarom ook nooit om tips gevraagd, maar Egerton heeft wel een tijdje bij hem gelogeerd in Los Angeles. "Hoe langer we met elkaar optrokken, hoe meer hij alle glamour van zich liet afglijden."

Op die manier leerde Taron de rocklegende op een andere manier kennen. "Zo ontdekte ik wie hij echt is: een lieve man die zijn geest scherp houdt met kruiswoordpuzzels. Ook mocht ik zijn dagboeken lezen. Ik was verrast door de no-nonsense van deze dagelijkse verslagjes. ‘Vanmorgen opgestaan, naar de wasserette geweest en de song Honky Cat geschreven.’ Dat klinkt misschien saai, maar het was wel leerzaam."

Rocketman draait nu in de bioscoop. Het complete interview met Taron Egerton is te lezen in Veronica Magazine, nummer 22.

More content below the advertising