Met de opnames van Creed II achter de rug is het verhaal van Rocky nu echt voorbij. In een filmpje op Instagram heeft Stallone afscheid genomen van zijn geliefde personage. 

Voor Sylvester Stallone was Rocky Balboa de laatste keer dat hij in de huid van de geliefde bokser zou kruipen, maar toen klopte regisseur Ryan Coogler aan zijn deur met de vraag of hij de bokshandschoenen weer uit de kast wilde halen voor een rol in Creed. Stallone vond het een sterk script en besloot een uitzondering te maken voor Coogler en toch nog een keertje Rocky te spelen.

Nu is er een vervolg op die ijzersterke spin-off, waarin de zoon van Apollo Creed de ring in stapt, en het zal geen verrassing zijn dat Stallone voor Creed II nóg een keer terugkeerde, maar dit is echt de allerlaatste keer. In een filmpje op Instagram neemt Stallone afscheid van het personage en geeft hij aan dat het nu aan Michael B. Jordan is om de filmserie op zijn brede schouders te dragen.

Article continues after the ad

Aan het einde van de opnames van de film gaf Stallone een korte speech, waarin hij zegt dat hij met veel plezier Rocky Balboa heeft gespeeld. "Ik doe een stap terug en mijn verhaal is verteld." In de tekst bij het filmpje schrijft Stallone dat het zijn hart breekt om na veertig jaar afscheid van het personage te nemen, maar aan al het goede komt een einde. Hij sluit af met de mededeling dat Rocky nooit zal sterven, want hij leeft door in de harten van alle fans.

Creed II draait nu in Amerika en vanaf 10 januari 2019 kunnen we de laatste film met Rocky Balboa ook in de Nederlandse bioscopen zien.

More content below the advertising