Iedereen heeft wel eens gefantaseerd over een huis in het buitenland. Maar voor sommige bofkonten, is dit ook de werkelijkheid!

In het nieuwe seizoen van Droomhuis Gezocht! gaat Sybrand Niessen elke aflevering met een Nederlands stel op zoek naar hun droomhuis in het buitenland. Maar, vanaf heden hoeft hij niet meer alle last op zijn eigen schouder te dragen. Terwijl Sybrand huizen gaat kijken met het stel verkent Carrie ten Napel de regio waar het, misschien wel toekomstige, droomhuis staat. 

In de eerste aflevering gaat Sybrand op pad met Inge en Jelle in Sardinië. Het land op zichzelf is al reden genoeg om te verkassen, maar dat is hier niet het enige wat speelt: al sinds hun kinderjaren komt het stel in Italië en door een vriendschap, die is ontstaan in het land van pizza en pasta’s, ontdekten zij het prachteiland Sardinië. Gaat het lukken om een huis te vinden of nemen ze hun droom weer mee terug het vliegtuig in?

Droomhuis Gezocht! is vanaf vanavond wekelijks te zien om 21:30 uur op NPO 1.

De 12 van Oldenheim hield meer dan een miljoen kijkers in de ban en ook al was het verhaal klaar na twaalf afleveringen, de spannende serie gaat gewoon door met een nieuw seizoen. 

Het was nooit de bedoeling dat De 12 van Oldenheim een tweede seizoen zou krijgen, maar het was zo een groot succes dat RTL wel gek zou zijn om niet door te gaan met de thrillerserie. Dat zorgde wel voor een klein probleempje. Het verhaal had namelijk een duidelijk begin en eind. In de eerste aflevering verdween een meisje en in de laatste aflevering werd uitgelegd wat er allemaal gebeurde. 

Deze maand starten de opnames van het tweede seizoen en dit wordt een compleet nieuw verhaal. In De 12 van Schouwendam gaat het plaatsje Schouwendam gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken?

De cast is in dit tweede seizoen ook helemaal anders. De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Judas), Carine Crutzen (De zaak Menten) en Huub Stapel (Flikken Rotterdam). Ook Benja Bruijning (De mannen van dokter Anne), Fockeline Ouwekerk (Moordvrouw) en Meral Polat (De Luizenmoeder) hebben ook een rolletje in de serie.

De 12 van Schouwendam is dit najaar te zien bij Videoland en begin 2020 bij RTL4.

Spectaculair en stoer

Wanted had gemakkelijk een kloon kunnen worden van The Matrix, maar in handen van regisseur Bekmambetov is het een spektakelfilm met Angelina Jolie op haar stoerst. 

Wes is een ongelooflijke loser die op een dag wordt benaderd door de stoere Fox. Zij vertelt hem dat Wes' verdwenen vader lid was van een verbond van moordenaars. Wes heeft dezelfde bijzondere talenten en met de hulp van Fox ontwikkelt hij zijn bliksemsnelle reflexen en fenomenale behendigheid. Wanneer hij uitgroeit tot een getalenteerde killer ontdekt hij dat zijn collega's gevaarlijker zijn dan gedacht. 

Na The Matrix waren slow motion vuurgevechten opeens helemaal hot. Talloze films kopieerden de actie, maar niemand slaagde erin de sciencefictionklassieker te evenaren. Wanted is de uitzondering. Het simpele verhaal is een prima kapstok voor een bak overdonderende actie en spectaculaire special effects. Pluspunt: Angelina Jolie heeft er nog nooit zo stoer bijgelopen als in deze actiefilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.