De verhalen zijn allemaal onwaarschijnlijk, beschamend of lachwekkend, maar de vraag waarvan je hersenen zullen gaan kraken is: zijn ze echt gebeurd of lopen de teams compleet uit hun duim te zuigen? In de nieuwe, komische panelshow Sterke Verhalen van BNNVARA nemen twee teams, onder leiding van Sanne Wallis de Vries, het tegen elkaar op. De vaste teamcaptains Peter Pannekoek en Richard Groenendijk hebben iedere week allebei nieuwe bekende panelleden aan hun zijde. 

Door het stellen van slimme en tactische vragen proberen de teams in drie rondes de waarheden van de leugens te onderscheiden. Want al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. Welk verhaal is onwaarschijnlijk, maar toch écht gebeurd? En wie kan zich zo grootspreken dat iedereen de waarheid gelooft? 

Sanne: “Soms maak je iets mee waarvan je denkt: als ik dit vertel, word ik niet geloofd. Zo ongeloofwaardig kan de werkelijkheid zijn. Ik verheug me enorm op die verhalen van onze kandidaten, net zoveel als op hun ter plekke verzonnen onwaarheden. En vervolgens verheug ik me enorm op de snuiten van Peter en Richard, als ze (weer) in zijn getrapt.” Peter: “Would I Lie to You is mijn favoriete programma in Engeland en het was mijn droom dit ooit in Nederland te mogen maken. Nu kan ik dus rustig sterven. Tenminste, na de opnames.” Richard: “Dat ik samen met Peter en Sanne de Nederlandse versie van Would I Lie to You mag maken vind ik fantastisch. Het ligt ook mooi in het verlengde van mijn werk in het theater waar ik tenslotte ook avond aan avond verhalen vertel. Soms waar, soms verzonnen en soms gewoon de waarheid wat aantrekkelijker gemaakt.”

Sterke Verhalen is vanaf 9 december iedere zondag om 21:30 uur te zien op NPO 1.

Article continues after the ad
More content below the advertising