De verhalen zijn allemaal onwaarschijnlijk, beschamend of lachwekkend, maar de vraag waarvan je hersenen zullen gaan kraken is: zijn ze echt gebeurd of lopen de teams compleet uit hun duim te zuigen? In de nieuwe, komische panelshow Sterke Verhalen van BNNVARA nemen twee teams, onder leiding van Sanne Wallis de Vries, het tegen elkaar op. De vaste teamcaptains Peter Pannekoek en Richard Groenendijk hebben iedere week allebei nieuwe bekende panelleden aan hun zijde. 

Door het stellen van slimme en tactische vragen proberen de teams in drie rondes de waarheden van de leugens te onderscheiden. Want al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. Welk verhaal is onwaarschijnlijk, maar toch écht gebeurd? En wie kan zich zo grootspreken dat iedereen de waarheid gelooft? 

Sanne: “Soms maak je iets mee waarvan je denkt: als ik dit vertel, word ik niet geloofd. Zo ongeloofwaardig kan de werkelijkheid zijn. Ik verheug me enorm op die verhalen van onze kandidaten, net zoveel als op hun ter plekke verzonnen onwaarheden. En vervolgens verheug ik me enorm op de snuiten van Peter en Richard, als ze (weer) in zijn getrapt.” Peter: “Would I Lie to You is mijn favoriete programma in Engeland en het was mijn droom dit ooit in Nederland te mogen maken. Nu kan ik dus rustig sterven. Tenminste, na de opnames.” Richard: “Dat ik samen met Peter en Sanne de Nederlandse versie van Would I Lie to You mag maken vind ik fantastisch. Het ligt ook mooi in het verlengde van mijn werk in het theater waar ik tenslotte ook avond aan avond verhalen vertel. Soms waar, soms verzonnen en soms gewoon de waarheid wat aantrekkelijker gemaakt.”

Sterke Verhalen is vanaf 9 december iedere zondag om 21:30 uur te zien op NPO 1.

Het gerucht ging al langer maar nu is de kogel door de kerk; Penoza krijgt een film! 

Producent NL Film heeft vandaag bekend gemaakt dat de gebeden van de Penoza fans zijn verhoord en dat er nu echt een film van de succesvolle misdaadserie gaat komen. De financiering is geregeld, het scenario is klaar, de acteurs keren terug en over een paar maanden beginnen de opnames in Amsterdam en het buitenland. Waar de film over gaat, willen de makers nog niet vertellen maar het verhaal zal op zichzelf staan en ook het gewone bioscooppubliek aanspreken. 

Vijf seizoenen Penoza was volgens de fans niet genoeg en de trouwe kijkers konden met moeite afscheid nemen van knuffelcrimineel Carmen van Walraven, de brave huisvrouw die noodgedwongen de drugshandel van haar criminele man over moest nemen. Ook de makers zelf zagen nog wel wat in een vervolg in de vorm van een film. Maar als die film er zou komen, moest het ook wel een toekomstige misdaadklassieker worden en niet zomaar een lange aflevering van de serie. De lat ligt dus alvast erg hoog. 

Het veertiende seizoen van De Wereld Draait Door krijgt vers bloed. Vier jonge talenten geven onder de noemer YUNG DWDD een eigen draai aan de actualiteit. 

De namen Samya Hafsaoui, Emma Wortelboer, Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa zijn nu nog onbekend bij het grote publiek maar daar komt vanaf 24 september verandering in. De vier jonge talenten gaan aan de slag bij De Wereld Draait Door als YUNG DWDD

Deze nieuwe Jakhalzen gaan dagelijks op pad en geven hun eigen unieke kijk op de actualiteiten en maken filmpjes voor de uitzendingen en de website. Het allereerste item staat nu al online; Emma Wortelboer vroeg aan kamerleden waarom Prinsjesdag eigenijk Prinsjesdag heet.