Deze zomer verschijnt Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw in de bioscopen. Wij verheugen ons alvast op deze blockbuster met de mooiste en mafste feitjes over hoofdrolspeler Jason Statham!

Little drummer boy

Jason was altijd al voorbestemd om een ster te worden. Zo maakte hij als kind deel uit van de band van zijn vader. Pa zong, zijn oudste broer Lee speelde gitaar en niet geheel verrassend ramde de jonge Jason op de drums, een vaardigheid die hem ongetwijfeld goed van pas kwam in zijn carrière als actieheld!

Aquaman

Nadat bleek dat de jonge Brit niet in de wieg was gelegd voor een muzikale loopbaan, stortte hij zich in de jaren 90 letterlijk en figuurlijk in de duiksport. Niet onverdienstelijk trouwens, Jason bereikte een indrukwekkende twaalfde plaats op het wereldkampioenschap. Desondanks baalt hij er nog steeds van dat hij zich nooit heeft kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Article continues after the ad

 

Have a break

Nadat ook zijn sportcarrière niet helemaal van de grond kwam, stortte de Stath zich op modellen- en figurantenwerk. Zo kwam hij af en toe voorbij als achtergronddanser in videoclips en figureerde hij in enkele reclames. In dit spotje voor Kit Kat herinnert Jason ons eraan dat we geen zalmen zijn. Ach ja, je moet het vak ergens leren…

 

De Britse Tom Cruise

Begin deze eeuw had Jason eindelijk zijn roeping gevonden: een van de beste actiesterren van zijn generatie worden. Dankzij titels als The Transporter, The Italian Job en Crank wist de eigenzinnige Brit al snel zijn weg naar het grotere werk te vinden. Daarbij onderscheidt de Stat zich vooral doordat hij meestal zijn eigen stunts uitvoert. “Noem het idioot, maar als ik niet mijn eigen stunts doe, heb ik het idee dat ik het publiek in de maling neem.”

Mislukte stunt

Die bravoure kostte hem tijdens de opnames van The Expendables 3 bijna zijn leven. In een van de scènes komt hij aanrijden in een truck, om vervolgens al schietend uit te stappen en af te rekenen met zijn tegenstanders. Helaas gingen er iets gruwelijk mis, waardoor de Stath met truck en al in de kade afreed. De acteur wist op een haar na te ontsnappen van de verdrinkingsdood.

 

Slechte chauffeur

Misschien is het ook geen goed idee om de Stath achter het stuur te zetten. Ondanks dat hij het boegbeeld is van actieseries als The Transporter en The Fast and the Furious deed hij er naar eigen zeggen akelig lang over voordat hij eindelijk slaagde voor zijn rijexamen.

Geen superheld

Het kan nog wel even duren voordat we Jason Statham zien opduiken in een superheldenfilm. De actieheld heeft namelijk weinig op met zijn collega’s bij Marvel en DC. In een interview met de Britse krant The Telegraph liet hij doorschemeren: “Je doet een cape om en maillots aan, en plotseling ben je een superheld? Het enige dat die gasten doen is in hun trailer zitten. De stuntmannen en de green screens doen al het werk. Daar word ik niet opgewonden van.”

Stath vs Hef

Jason Statham is tijdens een van de roemruchte Playboy-feesten uit de Playboy Mansion gegooid. De reden zal je verbazen: hij weigerde voor een foto te poseren met de Playboy Bunny’s. Hugh Hefner vond het gedrag van Jason maar arrogant en liet de Britse actieheld door maar liefst vijf beveiligingsmedewerkers het terrein afzetten. Nou ja, met de Stath kun je natuurlijk ook weer niet voorzichtig genoeg zijn…  

 

More content below the advertising