The Night Manager was een topserie van de BBC en The Little Drummer Girl heeft de lastige taak om deze thriller te evenaren. Dat lukt prima!

John le Carré is de meester van het spionageverhaal. Zijn boeken zijn meerdere keren verfilmd en met de BBC-serie The Night Manager is de lat heel erg hoog gelegd. Misschien zelfs iets te hoog. Toch deed de BBC een poging met verfilming van The Little Drummer Girl, in Nederland uitgebracht als De lokvogel. De Koreaanse topregisseur Park Chan-wook, bekend van de keiharde wraakfilm Oldboy en psychologische thriller Stoker, kreeg de regie in handen en enkele topacteurs werden aangetrokken voor de hoofdrollen.

Article continues after the ad

Het resultaat mag er zijn! De spannende serie, die zich afspeelt in de jaren '70, ziet er prachtig uit, de cast is geweldig en het verhaal, over een actrice die moet spioneren voor de Israelische geheime dienst, houdt je op het puntje van je stoel en zit vol ijzersterke plotwendingen. 

The Little Drummer Girl is vanaf vanavond iedere vrijdag te zien om 22:45 uur op NPO 2. De serie is al in zijn volledigheid te zien op NPO Start Plus

More content below the advertising