Andrea Poppe, SP-Statenlid in Utrecht, biedt Johan Derksen haar excuses aan. Gisteren riep ze op twitter dat hij moest worden 'afgeschoten'.

Met die inmiddels verwijderde tweet reageerde ze op een interview dat Derksen eerder deze week gaf aan Veronica Inside (waarin hij ook Wesley Sneijder een veeg uit de pan geeft). Hierin vertelt de voetbalanalist dat Oranje Leeuwinnen-keepster Sari van Veenendaal 'een extra bakje haver' verdient. Dat schoot bij Poppe totáál in het verkeerde keelgat. 

Article continues after the ad

 

Excuses aan Johan Derksen

Een twitteraar wist Poppe's tweet nog te bemachtigen, zo zie je hierboven. Nu, een dag en héél veel ophef later, biedt ze toch haar excuses aan. "Ik heb het nooit zo bedoeld. Ik neem mijn woorden terug."
 


Reactie van Johan Derksen

Shownieuws sprak Derksen, maar die is er allemaal niet zo van onder de indruk. "Dat interesseert mij niks, wat er op Twitter geschreven wordt. Ik heb nog nooit op social media gezeten, ik ben helemaal niet geïnteresseerd in wat mensen allemaal vinden", zegt 'ie nuchter. "Ach, ik neem de SP sowieso niet serieus. Dat hele Twittergebeuren laat ik aan me voorbij gaan."

Het fragment waarmee 't allemaal begon:

More content below the advertising