Voor haar programma Liefde is... verdiept Sophie Hilbrand zich in de vele gezichten en vormen van liefdesrelaties. Dat was een stuk heftiger dan verwacht.

Bij programma's over liefde, zoals tranentrekker All You Need Is Love, staat eigenlijk altijd de romantiek centraal. Liefde heeft echter veel verschillende kanten en die worden door Sophie Hilbrand belicht in haar nieuwe programma Liefde is... In Veronica Magazine vertelt ze dat de opnames best heftig waren.  “Het mannenopvanghuis. Dat was zó triest. Ik wist niet dat het bestond. Mannen die na de scheiding niets meer hebben en daar tot elkaar veroordeeld zijn."

Thuiskomen

In het opvanghuis ontmoette ze Sjaak. Hij had een succesvol leven, maar zette alles op het spel door vreemd te gaan. Hij werd gedumpt, zijn gezondheid ging achteruit en hij ging failliet. Nu heeft hij niks meer en deelt hij een deprimerend pand met twee andere mannen. Sophie: "Nou, ik ben echt een paar keer volgeschoten daar. Van de plek alleen al. Tijdens het vissen zegt Sjaak: ‘Je wilt gewoon bij iemand thuiskomen, je gewenst voelen, zo van: hier hoor ik.’ In dat huis denkt hij: what the fuck doe ik hier?"

Article continues after the ad

Vreemdgaan

Sjaak verloor alles door vreemd te gaan en ook Sophie is in het verleden ontrouw geweest. “Alleen tegen het einde van de relatie, zo eerlijk wil ik wel zijn. Ik kan dat niet stiekem, vreemdgaan. Dus meteen erna biechtte ik het op en was het einde van de toch al moeizame relatie. Mijn exen zijn overigens allemaal nog vrienden van me, dat is echt bijzonder."

Verliefd

De liefde is niet altijd gemakkelijk en zelfs van verliefdheid raak je in de war, maar dat vind Sophie juist fijn. “O, ik vond dat het allerlekkerste, de verliefde periode. Dan heb je eerst allerlei keuzes hoe je je leven in wilt richten en dat valt allemaal weg omdat je maar aan één ding kunt denken: hem. Zo is het leven ineens wel helder, meer is er dan niet. Totdat het leven weer begint, je allerlei vragen stelt die z’n weerslag hebben op de relatie die ook niet zaligmakend blijkt te zijn en ja, dan wordt het vaak weer lastig allemaal.”

Liefde is... is vanaf donderdag 20 december om 22:20 uur te zien op NPO 1

More content below the advertising