Voor haar programma Liefde is... verdiept Sophie Hilbrand zich in de vele gezichten en vormen van liefdesrelaties. Dat was een stuk heftiger dan verwacht.

Bij programma's over liefde, zoals tranentrekker All You Need Is Love, staat eigenlijk altijd de romantiek centraal. Liefde heeft echter veel verschillende kanten en die worden door Sophie Hilbrand belicht in haar nieuwe programma Liefde is... In Veronica Magazine vertelt ze dat de opnames best heftig waren.  “Het mannenopvanghuis. Dat was zó triest. Ik wist niet dat het bestond. Mannen die na de scheiding niets meer hebben en daar tot elkaar veroordeeld zijn."

Thuiskomen

In het opvanghuis ontmoette ze Sjaak. Hij had een succesvol leven, maar zette alles op het spel door vreemd te gaan. Hij werd gedumpt, zijn gezondheid ging achteruit en hij ging failliet. Nu heeft hij niks meer en deelt hij een deprimerend pand met twee andere mannen. Sophie: "Nou, ik ben echt een paar keer volgeschoten daar. Van de plek alleen al. Tijdens het vissen zegt Sjaak: ‘Je wilt gewoon bij iemand thuiskomen, je gewenst voelen, zo van: hier hoor ik.’ In dat huis denkt hij: what the fuck doe ik hier?"

Vreemdgaan

Sjaak verloor alles door vreemd te gaan en ook Sophie is in het verleden ontrouw geweest. “Alleen tegen het einde van de relatie, zo eerlijk wil ik wel zijn. Ik kan dat niet stiekem, vreemdgaan. Dus meteen erna biechtte ik het op en was het einde van de toch al moeizame relatie. Mijn exen zijn overigens allemaal nog vrienden van me, dat is echt bijzonder."

Verliefd

De liefde is niet altijd gemakkelijk en zelfs van verliefdheid raak je in de war, maar dat vind Sophie juist fijn. “O, ik vond dat het allerlekkerste, de verliefde periode. Dan heb je eerst allerlei keuzes hoe je je leven in wilt richten en dat valt allemaal weg omdat je maar aan één ding kunt denken: hem. Zo is het leven ineens wel helder, meer is er dan niet. Totdat het leven weer begint, je allerlei vragen stelt die z’n weerslag hebben op de relatie die ook niet zaligmakend blijkt te zijn en ja, dan wordt het vaak weer lastig allemaal.”

Liefde is... is vanaf donderdag 20 december om 22:20 uur te zien op NPO 1

Foto: William Rutten
Foto: William Rutten

Als laatst overgebleven ster van RTL heeft Chantal Janzen het al druk genoeg. In het nieuwe programma Chantal komt werken krijgt ze er ook nog eens talloze baantjes bij. 

Net zoals voormalig RTL-collega's Linda de Mol en Wendy van Dijk heeft Chantal Janzen ook haar eigen tijdschrift, genaamd &C. Voor de website van het magazine gaat de presentatrice regelmatig op pad om nieuwe banen uit te proberen. In de rubriek Chantal komt werken ging ze onder andere aan de slag in een autogarage, het Amstel hotel en was Chantal zelfs even kassameisje bij de Albert Heijn. 

Chantal komt werken wordt in een nieuw jasje gestoken voor RTL 4. Het wordt dit keer geen snuffelstage, maar Chantal moet echt vol aan de bak. Bij de brandweer krijgt ze bijvoorbeeld gelijk een 24 uurs dienst en wordt ze vier keer op een nacht gewekt door een brandalarm, waarna ze gelijk de brandweerauto in moet. 

Chantal komt werken is te zien vanaf 28 maart om 20:30 uur op RTL 4.

Wij vertellen je alvast wat je deze week kan verwachten in The Bold and the Beautiful

Maandag

Ridge ruziet met Brooke. Hij is ervan overtuigd dat Bill toneelspeelt, alleen maar om Brooke voor zich terug te winnen. Bill laat Liam en Wyatt weten wat hij heeft besloten over de nalatenschap. Pam waarschuwt Eric voor Quinn.

Dinsdag

Katie wacht tot Thorne op zijn werk is en heeft dan een gesprek met Bill over hun zoontje. Steffy praat met Liam en Hope over de naderende feestdagen. Ze stelt voor hun meningsverschillen opzij te zetten.

Woensdag

Het is Thanksgiving en dat wordt gevierd bij Eric en Quinn. Iedereen is er: de Forresters, Logans, Spencers, Avants en Spectra's, en ze zijn allemaal voor een dagje aardig tegen elkaar.

Donderdag

In haar hoofd beleeft Taylor opnieuw de avond waarop ze Bill neerschoot. Ze is bang dat Bill haar alsnog verlinkt en ze naar de gevangenis moet. Steffy probeert haar gerust te stellen. Liam en Brooke praten over hoe Bill is veranderd.

Vrijdag

Bill verzekert Taylor ervan dat hij zich aan zijn belofte zal houden. Liam en Steffy praten over Taylor. Liam vertrouwt haar niet en wil dat ze bij baby Kelly uit de buurt blijft. Taylor gaat de confrontatie aan met Hope. Ze verwijt haar dezelfde streken uit te halen als haar moeder.

The Bold and the Beautiful wordt van maandag t/m vrijdag uitgezonden om 18:05 uur op RTL 8 en de volgende dag herhaald om 11:35 uur op RTL 4