Source
Foto: Hélène Wiesenhaan

Dieetgoeroe Sonja Bakker is terug en met haar killerbody gaat ze de strijd aan met de fitgirls op social media. "ik ben niet zo extreem als Fajah en - hoe heet die Friezin - Renske."

Geloof het of niet maar de beachbabe op de foto, en op de cover van Veronica Magazine, is toch echt Sonja Bakker en met haar nieuwe boek Summerproof met Sonja gaat ze de strijd aan met de moderne fitgirls. "Mijn aanhang weet dat mijn recepten in de loop van de jaren zijn veranderd, maar ik ben niet zo extreem als Fajah en - hoe heet die Friezin - Renske. Zij zijn alternatiever, meer gericht op sporten. Wij gaan gewoon lekker wandelen. Ik schrijf boeken voor de vrouw met een gezin."

Comfortzone

Sonja Bakker lijkt een heel ander persoon en ze snapt dat het voor sommige mensen even wennen is. "Je moet ook dúrven jezelf te herontdekken. Ik vind het leuk om me te ontwikkelen. In kledingstijl, in lifestyle, in het aanboren van je eigen energie. Je hoort vaak: doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Ik zou zeggen: ga juist eens een keer uit je comfortzone. Misschien was ik vijftien jaar geleden wel net zo bevooroordeeld als de mensen die mij nu bekritiseren."

Article continues after the ad

Me myself and I

Ze trekt zich sowieso weinig aan van de kritiek. "Je kunt er tegenaan schoppen of je kunt er wat mee doen: hé, als veertiger kun je er nog steeds goed uitzien. Het gaat niet om die kilo’s, maar erom dat je zelfverzekerd bent en van jezelf houdt. Dit ben ik. Me myself and I. Want zo is het toch? Als je er goed uitziet op de foto, zeggen ze: ‘Gaat het wel met mevrouw Bakker, want ze is zo dun’. Ben ik tien kilo zwaarder dan is het van: ‘Dat dieet van haar werkt ook niet’. We lachen er maar om."

Strakke huid

Sonja heeft hard gewerkt voor haar killerbody en naast gezond eten, is ze drie keer in de week te vinden in de sportschool met een personal trainer. "Verder wandel ik tien kilometer per dag. Maar het is echt niet meer zo strak allemaal." Om dat te bewijzen, trekt ze tijdens het interview de huid van haar bovenbeen bij elkaar en knijpt ze in haar dijen. "Als ik zo doe, rimpelt mijn huid ook. Maar ik ben tevreden."

Het complete interview met Sonja Bakker staat in het zomerse dubbelnummer van Veronica Magazine, nummer 27/28.

More content below the advertising