In iedere promo van DanceSing zien we de prachtige Sherefa een uitmuntende versie van California Dreaming zingen. Wij vonden haar bekend voorkomen en gingen op onderzoek uit.

Het grote verschil tussen DanceSing en andere talentenjachten is dat de deelnemers moeten kunnen dansen en zingen. Twee jury's beoordelen de talenten van de kandidaten en als we John de Mol mogen geloven, brengt dit programma een nieuwe superster voort die echt alles kan. In de eerste aflevering viel ons op dat de grote favoriet van de show een oude bekende is.

Article continues after the ad

Sherefa Yorks verscheen voor het eerst op televisie toen ze 9 jaar oud was. Ze deed mee aan het Junior Songfestival met haar zelfgeschreven liedje Hé, hé, hé en een jonge Holly Mae Brood als achtergronddanseres.

Sherefa is duidelijk een groot talent en wij zijn fan, er is ook geen regel dat alleen amateurs mee mogen doen aan deze wedstrijd. Het is alleen opvallend dat dit programma nieuwe multitalenten moet ontdekken en het grootste talent in 2014 al deelnam aan The Voice en tijdens The Clash werd verslagen door Romy Monteiro... die nu DanceSing presenteert! En om het cirkeltje rond te maken; beide dames zaten in het team van jurylid Trijntje.

De afgelopen vier jaar is Sherefa een betere zangeres geworden en dat bewees ze in 2018 toen ze meedeed aan het vergeten SBS6-programma So You Think You Can Sing. In deze show moesten talenten zichzelf na een auditie op een ranglijst zetten en als het publiek dezelfde ranglijst had, werd er geld gewonnen. Het programma was een flop, maar Sherefa maakte veel indruk.

Wij zijn overtuigd dat Sherefa er wel gaat komen, ze heeft alles in zich om een ster te worden, maar DanceSing zal niet meer zijn dan de zoveelste talentenjacht in haar muzikale carrière. 

DanceSing is iedere donderdag te zien om 20:30 uur op SBS6.

More content below the advertising