Aart 'Meneer Aart' Staartjes heeft al maanden niks gehoord over nieuwe afleveringen van Sesamstraat en twijfelt of er nog een toekomst voor het kinderprogramma is. 

In februari vertelde Aart Staartjes in de radioshow van Coen en Sander dat hij al maanden niks had gehoord van televisieomroep NTR over de toekomst van Sesamstraat en gisteren liet hij weten dat de situatie nog steeds niet veranderd is. "Vier maanden geleden is er een briefje gekomen dat er onderhandelingen zijn, maar er werd ook gezegd dat er niemand is om te tekenen. De vrouw die dat deed, heeft een andere baan. Een andere smoes heb ik nog niet gehoord."

Nieuwe afleveringen

Meneer Aart is niet de enige medewerker van Sesamstraat met vraagtekens. Henny Vrienten, die liedjes schrijft voor het kinderprogramma, is nog niet benaderd en ook Bert Plagman, de stem van Tommie, heeft niks gehoord van de NTR. De omroep zelf herhaalt dat er nog steeds onderhandeld wordt met de Amerikaanse makers om nieuwe afleveringen te mogen maken.

3 Procent

Volgens Aart Staartjes is het echter zo goed als voorbij. De kans dat Sesamstraat doorgaat is volgens hem maar 3 procent en hij vindt het niet kunnen dat hij na 38 jaar op deze manier op straat wordt gezet. "Het is een schandalige manier van doen." Als de NTR inderdaad stopt met het kinderprogramma dan willen Coen en Sander in ieder geval een groot afscheidsfeest organiseren. 

Article continues after the ad

Sesamstraat is van maandag t/m vrijdag te zien rond 6:50 uur en rond 14:00 uur op NPO 3. Op themakanaal Zapp - Xtra is het kinderprogramma dagelijks te zien om 18:30 uur.

More content below the advertising