Johnny de Mol gaat voor SBS6 een gloednieuwe muziekshow presenteren. In Het Mooiste Liedje van Nederland gaat hij samen met een vakjury én Nederlanders zelf op zoek naar de beste song van Nederlandse bodem. 

Radio 10 (met Gerard Ekdom) doet ook mee en opende vandaag een speciale site waar je op nummers stemt. Hier rolt uiteindelijk een top 50 uit, zo maakt SBS6 bekend. Vervolgens zingen elke aflevering steeds vijf Nederlandse artiesten ieder twee liedjes. Per aflevering gaan er twee nummers door naar de finale: de vakjury selecteert er één, de kijker kiest het tweede lied. Welk liedje - en bijbehorende verhaal - heeft ze het meeste geraakt?

Article continues after the ad
 Nederlandse liedjes

Volgens SBS6 gaat het ook vooral om het verhaal achter een nummer. Vandaar dat de bekende zangers niet gaan morrelen aan de songs. Ze zingen 'gewoon' het origineel. Uiteraard zingen de BN'ers niet hun eigen liedjes. 


Stemmen! 

Vanaf vandaag kan iedereen dus stemmen op zijn of haar favoriete klassieker. De grote finale van Het Mooiste Liedje van Nederland wordt live uitgezonden op SBS6. Kijkers mogen dan nóg een keer stemmen, maar dan op één van de tien overgebleven Nederlandse liedjes. 

Het is nog niet bekend wanneer Het Mooiste Liedje van Nederland op SBS6 komt. We houden je op de hoogte!

More content below the advertising