'Gewone' mensen met acteerambities hebben zich de afgelopen maanden opgegeven voor het programma Filmster Gezocht (M/V). Vanavond gaat het programma eindelijk van start!

Mensen zonder acteerervaring, maar die overtuigd zijn dat ze net zo goed kunnen acteren als Barry Atsma of Carice van Houten, hebben zich met een zelfgemaakte video aangemeld bij het nieuwe SBS-programma Filmster Gezocht (M/V). De jury bestaande uit acteur Frank Lammers, actrice Isa Hoes en regisseur Tim Oliehoek bekijken de audities, waarin bekende scènes worden nagespeeld, en maken hun selectie. Leontine Borsato presenteert het programma en leidt alles in goede banen. 

De geselecteerde kandidaten krijgen thuis het goede nieuws te horen van een BN’er en moeten gelijk aan het werk door samen een scène te spelen. Dat moet direct gebeuren en kan soms plaatsvinden in de huiskamer maar ook in de sportschool. Na de eerste drie auditieafleveringen gaan de beste zes kandidaten door naar de volgende ronde. Zij moeten zich bewijzen in verschillende genres, zoals comedy en sketch maar ook drama en crime. Om de ambitieuze amateurs daarvoor klaar te stomen, krijgen ze les van grote namen zoals Georgina Verbaan en Jelka van Houten. 

Filmster Gezocht (M/V) is vanavond te zien op 21:30 uur op SBS6

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.