Je zou het niet zeggen maar de Sabrina in de nieuwe Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina is de Teenage Witch uit de comedyserie uit de jaren '90.

Sabrina the Teenage Witch heeft een heftige make-over gekregen. In de serie uit 1996 draaide het nog om schoolfeesten en knappe jongens, in de nieuwe Netflix Original moet de jonge Sabrina, gespeeld door Kiernan Shipka, het opnemen tegen duivelse krachten die haar familie én de wereld bedreigen. 

Sabrina dook voor het eerst op in een strip van Archie en deze Archie was weer de inspiratiebron voor Riverdale. Toen deze serie ongelooflijk populair bleek te zijn, werden er gelijk plannen gemaakt voor een spin-off met Sabrina in de hoofdrol. De serie zou eerst uitgezonden worden op de omroep The CW maar werd uiteindelijk opgepikt door Netflix.

Volgens de eerste reacties was dat een slimme zet want Chilling Adventures of Sabrina is net zo leuk als Riverdale en zo griezelig als een ouderwetse horrorfilm. Genoeg reden om je agenda leeg te maken en de tv aan te zetten dus! 

Article continues after the ad

Chilling Adventures of Sabrina is vanaf vandaag te zien op Netflix

More content below the advertising