Je zou het niet zeggen maar de Sabrina in de nieuwe Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina is de Teenage Witch uit de comedyserie uit de jaren '90.

Sabrina the Teenage Witch heeft een heftige make-over gekregen. In de serie uit 1996 draaide het nog om schoolfeesten en knappe jongens, in de nieuwe Netflix Original moet de jonge Sabrina, gespeeld door Kiernan Shipka, het opnemen tegen duivelse krachten die haar familie én de wereld bedreigen. 

Sabrina dook voor het eerst op in een strip van Archie en deze Archie was weer de inspiratiebron voor Riverdale. Toen deze serie ongelooflijk populair bleek te zijn, werden er gelijk plannen gemaakt voor een spin-off met Sabrina in de hoofdrol. De serie zou eerst uitgezonden worden op de omroep The CW maar werd uiteindelijk opgepikt door Netflix.

Volgens de eerste reacties was dat een slimme zet want Chilling Adventures of Sabrina is net zo leuk als Riverdale en zo griezelig als een ouderwetse horrorfilm. Genoeg reden om je agenda leeg te maken en de tv aan te zetten dus! 

More content below the advertising

Chilling Adventures of Sabrina is vanaf vandaag te zien op Netflix

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.