Je zou het niet zeggen maar de Sabrina in de nieuwe Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina is de Teenage Witch uit de comedyserie uit de jaren '90.

Sabrina the Teenage Witch heeft een heftige make-over gekregen. In de serie uit 1996 draaide het nog om schoolfeesten en knappe jongens, in de nieuwe Netflix Original moet de jonge Sabrina, gespeeld door Kiernan Shipka, het opnemen tegen duivelse krachten die haar familie én de wereld bedreigen. 

Sabrina dook voor het eerst op in een strip van Archie en deze Archie was weer de inspiratiebron voor Riverdale. Toen deze serie ongelooflijk populair bleek te zijn, werden er gelijk plannen gemaakt voor een spin-off met Sabrina in de hoofdrol. De serie zou eerst uitgezonden worden op de omroep The CW maar werd uiteindelijk opgepikt door Netflix.

Volgens de eerste reacties was dat een slimme zet want Chilling Adventures of Sabrina is net zo leuk als Riverdale en zo griezelig als een ouderwetse horrorfilm. Genoeg reden om je agenda leeg te maken en de tv aan te zetten dus! 

Chilling Adventures of Sabrina is vanaf vandaag te zien op Netflix

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag