Afgelopen weekend gooide Wilfred Genee het gerucht de wereld in dat Eva Jinek en Jeroen Pauw (en misschien ook wel Matthijs van Nieuwkerk) mogelijk verhuizen naar RTL. Wat vindt RTL daar eigenlijk van? 

Het AD gooit vandaag nog even wat extra olie op het vuurtje door te stellen dat Eva Jinek én Matthijs van Nieuwkerk (niet Jeroen Pauw) ook daadwerkelijk onderhandelen met RTL voor een plekje op de vooravond óf de late avond. Geruchten vliegen elkaar om de oren en het is dan ook bijna niet meer bij te houden. Hoe denkt RTL hier zelf over? 

Article continues after the adRTL reageert op transfergeruchten

BNNVARA (Pauw, De Wereld Draait Door) laat niets los en ook omroep KRO-NCRV (Jinek) houdt zich stil. RTL vond een reactie blijkbaar wél noodzakelijk. "Er gaan heel veel namen rond en het speculeren laten we altijd graag aan anderen over. Ons beleid is dat we nooit uitspraken doen over geruchten rond transfers", zo klonk het gisteren in RTL Boulevard.


Zomer met Art 

Momenteel draaien er twee grote talkshows, de één veel beter dan de ander. Zomer met Art op RTL 4 blijft maar bungelen boven het kijkcijfermoeras. Gisteren keken er - net als altijd, eigenlijk - véél te weinig kijkers (233.000). Terwijl Jinek gisteren met meer dan een miljoen kijkers aan haar nieuwe seizoen begon.


Eva Jinek en Beau

Vanaf september mag Beau van Erven Dorens redden wat er te redden valt met zijn vernieuwde RTL Late Night. Grote vraag is nu: gaat hij dit afwisselend met bijvoorbeeld Eva Jinek presenteren? Aran Bade vertelde in Boulevard dat dit tot de mogelijkheden behoort. “Ik denk zeker dat Eva Jinek wel kijkt of ze bij RTL eventueel op de late avond iets zou kunnen gaan doen. Ik denk dat RTL dat ook graag wil. Om en om met Beau van Erven Dorens zou een heel sterke avondprogrammering zijn.”

More content below the advertising