Source
Het team van RTL

Tijdens zijn eerste perspresentatie als Directeur Content vertelde Peter van der Vorst over de toekomst van de RTL-zenders.

Peter van der Vorst is al lang niet meer de vrolijke royaltyverslaggever of bedachtzame presentator van hulpprogramma's. Hij is nu de Directeur Content van RTL Nederland en in die functie vertelde hij tijdens de perspresentatie van gisteren over de plannen van de omroep. Komend televisieseizoen wordt de nadruk gelegd op programma's die herkenbaar en persoonlijk zijn.

De Nederlandse samenleving

Van der Vorst: "Wij weten al 30 jaar wat er speelt in de Nederlandse samenleving. We onderscheiden ons met lokale verhalen. Niet alleen op tv, maar zeker ook bij Videoland. We zetten ons makerschap en dat van onze presentatoren in om verbinding te maken met de Nederlandse kijker. Ik wil dat we persoonlijk, herkenbaar en dichtbij zijn."

Vertrouwde gezichten

De uitvoering van zijn ideeën lijkt zich echter vooralsnog weinig nieuws onder de zon en richt zich erg op vertrouwde gezichten. Chantal Janzen presenteert een nieuwe versie van Chantal komt slapen, Angela Groothuizen helpt probleemgezinnen in Ver van huis, Caroline Tensen keert terug met Het Spijt Me en Beau van Erven Dorens gaat de late avond onveilig maken met zijn eigen talkshow Beau. Daarnaast komt ook Eddy Zoey terug op televisie als presentator van RTL Boulevard.

Article continues after the ad

Vernieuwing

Toch is er ook wel wat vernieuwing, voornamelijk op RTL 5. Nienke Plas krijgt een realityserie, Paul de Leeuw is op de jongerenzender te zien met Ranking the Stars en Jan de Hoop presenteert Jan houdt hoop, zijn eigen humoristische nieuwsquiz, waarin hij de algemene kennis van jongeren test.

Videoland

Ook Videoland wordt niet vergeten en komt met een aantal sterke series, zoals het tweede seizoen van Mocro Maffia, een nieuw seizoen van Meisje van plezier, De 12 van Schouwendam en een nieuwe dramaserie over het leven van middelbare scholieren.

More content below the advertising