Undercover High
Undercover High

Prop vijf volwassenen op een middelbare school en laat ze zich voordoen als tieners, het klinkt als een aflevering van 21 Jump Street, maar het was toch echt het idee van een nieuwe RTL 4-serie, dat meldt de Volkskrant.

Twee weken geleden kreeg het Christelijk Lyceum Veenendaal vijf nieuwe leerlingen erbij die gevolgd werden door de camera voor een nieuwe documentaireserie van RTL 4. In werkelijkheid waren dit twintigers die zich voordeden als tieners. De scholieren en docenten merkten direct dat er iets niet klopten. De nieuwkomers hadden nepprofielen op social media en er was niks bekend over hun schoolverleden.

Dat zorgde voor veel onrust en RTL legde de opnames stil. Dit programma, met als werktitel Klasse, is gebaseerd op een Amerikaanse realityserie genaamd Undercover High. Het uitgangspunt is dat jonge volwassenen, die in het verleden bijvoorbeeld zijn gepest of een eetstoornis hadden, terug keren naar de middelbare school en jongeren helpen die met dezelfde problemen worstelen. 

Article continues after the ad

Het positivisme van de Amerikaanse realityserie sloeg niet aan in Nederland en zorgde juist voor een rel. Volgens de Volkskrant voelden de scholieren en docenten zich onveilig omdat ze de vijf nieuwkomers niet konden vertrouwen en ook Onderwijs-minister Arie Slob is boos. In Goedemorgen Nederland noemde hij dit niet acceptabel.

Het complete artikel van de Volkskrant is hier te lezen.

More content below the advertising