Met de bondscoach van het Nederlands elftal en zijn oudste zoon Tim reist Johnny vanavond af naar Argentinië. Dat deze reis in het teken staat van voetbal zal geen verrassing zijn.

Vader en zoon Koeman zijn helemaal gek van het spelletje en op hun bucketlist staat het bijwonen van de super classico: de derby Boca Junior-River Plate in het Bombonera Stadion in hoofdstad Buenos Aires. Een fantastische reis, die Ronald - Het Kanon - Koeman van een heel openhartige kant laat zien. 

Maar Ronald wil, als ambassadeur van de Johan Cruijff Foundation, ook een sloppenwijk bezoeken om met eigen ogen te zien wat een Cruijff voetvalveldje daar voor de jongeren betekent. En natuurlijk vliegen de verhalen en anekdotes over de legendarische nummer 14 Johnny daar om de oren. 

Op reis blijkt Ronald een fantastische kok, vertelt hij over het verlies van zijn vader Martin en de borstkanker die zijn vrouw Bartina zes jaar geleden trof en het gezinsleven op z’n kop zette. En ook Tim is openhartig, want hoe ga je als ambitieus jeugdvoetballertje om met de druk die erbij komt kijken als je achternaam Koeman is. 
 

Article continues after the ad

Waar is de Mol? met Ronald Koeman is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS6.

More content below the advertising