Rocketman draait nu in de bioscoop en wij konden het niet laten om deze film over het leven van Elton John te vergelijken met Bohemian Rhapsody

We vallen gelijk maar met de deur in huis: Rocketman is beter dan Bohemian Rhapsody! Dat betekent niet dat de Oscarwinnende film over Queen slecht is, zeer zeker niet, want het is een klassieker, maar Rocketman is nóg beter. Wij geven je vijf redenen waarom dat zo is.

Article continues after the ad

Rocketman is geen typische biopic

In een biopic wordt het levensverhaal van een bekend persoon meestal in een paar vaste stappen verteld. Het begint met iemands jeugd, je ziet hoe de persoon bekend werd, dan een diep dal, de hoofdpersoon leert een belangrijke les en alles komt goed. Rocketman gooit deze opzet helemaal door elkaar. Alleen de hoogte- en dieptepunten worden getoond en de muziek van Elton John wordt gebruikt om deze highlights aan elkaar te verbinden. 

 

Taron Egerton zingt alle liedjes zelf!

Rami Malek zette een geweldige Freddie Mercury neer, maar de zangpartij werd door iemand anders opgenomen. In Rocketman worden alle liedjes van Elton John door hoofdrolspeler Taron Egerton gezongen. Zijn stem is duidelijk anders dan die van Elton, maar dat maakt het juist een stuk authentieker en aan het einde van de film geloof je dat hij Elton John is.

 

De film toont een eerlijk beeld van Elton John

Bohemian Rhapsody liet zo nu en dan de schaduwkant van het leven van een popster zien, maar in Rocketman is dat de kern van het verhaal. Elton John is eenzaam en vult zijn dagen met seks, drugs en drank, en hobbelt van concert naar concert. In de film zit een prachtige scène waarin hij bijna sterft aan een overdosis en daarna gewoon weer op gaat treden. 

 

Het is officieel een Fantasyfilm 

Zoals we eerder al opmerkten, dit is geen gewone biopic. Naast biografie en musical heeft Rocketman ook 'fantasy' als genre. Dat is best raar voor een film over iemands echte leven, maar wanneer Elton John zijn muziek speelt, is er sprake van ware magie. Het publiek zweeft in de lucht, Elton praat met zijn jongere zelf en op ieder moment kan er zomaar gedanst worden. 

 

Dit is de film die Bohemian Rhapsody moest zijn

Dexter Fletcher zou Bohemian Rhapsody regisseren, maar hij had een andere visie dan de producent en daarom werd Bryan Singer werd gevraagd om de film te maken. Singer was echter een probleem op de set en werd halverwege vervangen door... Dexter Fletcher! Fletcher kon een deel van zijn visie in de film stoppen, maar niet alles. Met Rocketman had hij die creatieve vrijheid wel en leverde een pareltje af. 

Rocketman draait nu in de bioscoop.

More content below the advertising