Source
Foto: Roland J. Reinders

Robèrt van Beckhoven is niet meer weg te denken als jurylid van Heel Holland bakt, maar vroeger wilde hij eigenlijk geen bakker worden.

"Ik zal je eerlijk zeggen: ik heb de bakkerij van mijn ouders overgenomen maar wilde als kind helemaal geen bakker worden," vertelt Robèrt van Beckhoven in Veronica Magazine. "Bakkers leiden een verstopt leven. Ze werken ’s nachts en overdag zeggen ze: ik ben er niet, ik ben naar bed. Daarom heb ik nu ook een bakkerij in de straat. Geen winkel met dummies, ronddraaiende Sinterklaaspoppen maar de bakker zelf in de etalage."

Bakkersvak

De prijswinnende patissier houdt nu wel van het vak en vindt het belangrijk om zijn passie te delen. "Ik heb me laten zien als bakker en wilde dat ook graag op televisie doen. Het bakkersvak zichtbaar maken. Het is een ambacht dat gezien mag worden." In het begin vond hij televisie maken wel lastig. "Als ik in de camera moest kijken, keek ik ook naar de cameraman met een blik van: doe ik het goed? Dat werkt dus niet. Gelukkig heb ik daar nu geen last meer van."

Entertainers

Robèrt heeft aan veel wedstrijden meegedaan en weet hoe spannend het is voor de kandidaten. "Wie ben ik om tegen die mensen te zeggen: wat een troep heb je ervan gemaakt! Zij hebben de hele dag geoefend en hun stinkende best gedaan. Liever geef ik aan wat ik in hun geval anders zou doen. Ik leer ze graag hoe het lekkerder en mooier kan. Ik ben in veel tv-programma’s geweest, bij Paul de Leeuw, noem maar op. Dat zijn entertainers. Ik niet. Ik ben bakker."

Article continues after the ad

Het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt is te zien vanaf zondag 15 december om 21:35 uur op NPO 1.

Het complete interview met Robèrt van Beckhoven staat in Veronica Magazine, nummer 50.

More content below the advertising