Source
Robert Pattinson in Cosmopolis

Ja, je leest het goed! Er komt weer een nieuwe Batman aan en hij wordt gespeeld door Robert Pattinson, beter bekend als Edward uit Twilight.

Wat hebben Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale en Ben Affleck met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal Batman gespeeld en volgens vakblad Variety mag Robert Pattinson ook aan dat rijtje toegevoegd worden. De acteur die doorbrak als verleidelijke vampier Edward uit Twilight neemt de rol over van Ben Affleck in de volgende film over de gemaskerde held, genaamd The Batman

Reservelijst

Het is nog niet honderd procent zeker dat Pattinson de rol gaat spelen. De deal voor drie films is nog niet helemaal rond en hij moet zijn handtekening nog zetten. In het geval dat Pattinson op het laatste moment toch nog nee zegt, staan Nicholas Hoult (Warm Bodies, X-Men: Dark Phoenix), Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass, Godzilla) en Armie Hammer (The Lone Ranger, The Man from U.N.C.L.E.) op de reservelijst. 

Article continues after the ad

De reden waarom er al zo snel gezocht wordt naar een nieuwe Batman heeft te maken met de reactie op Batman v. Superman: Dawn of Justice en Justice League. Fans en critici waren erg negatief over deze superheldenfilms en Ben Affleck, die in die films Batman speelde, worstelde op dat moment ook nog eens met een alcoholverslaving. 

Luchtig

Filmstudio Warner Bros. besloot daarom een nieuwe weg in te slaan. De nieuwe superheldenfilms, Aquaman en Shazam, kregen een luchtige, humoristische toon en The Batman werd geen film voor Affleck maar voor een jonge acteur die het iconische personage weer nieuw leven in zal blazen.

The Batman komt uit in de bioscoop op 24 juni 2021.

More content below the advertising