Daar worden we niet blij van

SBS6 is bezig met de grote schoonmaak. Na weerman Piet Paulsma is ook smaakmaker Rob Geus niet langer welkom bij de zender van John de Mol.

Wie denkt aan SBS6 denkt automatisch aan Rob Geus. De presentator van De Smaakpolitie was de schrik van menig cafetaria en Chinees restaurant waar hij met kritisch oog iedere vette pan genadeloos beoordeelde. Maar net zoals Piet Paulusma is hij ook niet langer welkom bij de voormalige campingzender. Volgens het AD liep het contract van Geus vorig jaar af en is het niet verlengd.

"Wij zijn niet de types voor grote studioshows," vertelt de smaakmaker tegen het dagblad. "Met alle respect: wij zetten altijd wel goede tv-avonden neer. Op kijkcijferresultaten heb je me nooit kunnen pakken." Geus snapt echter ook wel waarom de Mol niet verder met hem wil. "Ik stond altijd heel dicht bij de gewone burger, maar aan mij kan niet worden verdiend in het buitenland. "

Rob Geus heeft het echter nog druk genoeg. Hij runt een restaurant in Barendrecht, is bezig met een boek en gaat een programma maken voor RTV Rijnmond. Ook houdt hij er rekening mee dat hij bij een andere grote zender aan de slag kan.

More content below the advertising
More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.