SBS6 is bezig met de grote schoonmaak. Na weerman Piet Paulsma is ook smaakmaker Rob Geus niet langer welkom bij de zender van John de Mol.

Wie denkt aan SBS6 denkt automatisch aan Rob Geus. De presentator van De Smaakpolitie was de schrik van menig cafetaria en Chinees restaurant waar hij met kritisch oog iedere vette pan genadeloos beoordeelde. Maar net zoals Piet Paulusma is hij ook niet langer welkom bij de voormalige campingzender. Volgens het AD liep het contract van Geus vorig jaar af en is het niet verlengd.

"Wij zijn niet de types voor grote studioshows," vertelt de smaakmaker tegen het dagblad. "Met alle respect: wij zetten altijd wel goede tv-avonden neer. Op kijkcijferresultaten heb je me nooit kunnen pakken." Geus snapt echter ook wel waarom de Mol niet verder met hem wil. "Ik stond altijd heel dicht bij de gewone burger, maar aan mij kan niet worden verdiend in het buitenland. "

Rob Geus heeft het echter nog druk genoeg. Hij runt een restaurant in Barendrecht, is bezig met een boek en gaat een programma maken voor RTV Rijnmond. Ook houdt hij er rekening mee dat hij bij een andere grote zender aan de slag kan.

Article continues after the ad
More content below the advertising